Categories Duh i tijelo

Priuštite spa odmor u svom domu

U svom domu uvijek bi trebalo da uživate, a već smo vam dali i nekoliko savjeta za transformaciju životnog prostora kako bi vam dom bio što udobnije utočište od svakodnevnog stresa.

Ovaj put za vas imamo super ideje za opuštanje tijela od napetosti koju vam donosi užurban način života, a koje možete realizovati kod kuće:

1. Jednom nedeljno organizirajte spa kod kuće

Ovo je ključan korak za maksimalno opuštanje. Napunite kadu toplom vodom i u nju dodajte mirisnu kupku s nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru. Priuštite sebi hranjivu masku za lice i za kosu koje će svoj posao odraditi dok se vi opuštate u kadi. Nakon kupke, namažite se hidratantnim losionom i odmorite pola sata u krevetu sa svježe promijenjenom posteljinom uz omiljenu seriju ili knjigu. Ako imate tuš kabinu, uživajte u malo dužem tuširanju.

2. Napravite masku od prirodnih sastojaka

Ovim postupkom izbjeći ćete nanošenje nepotrebnih hemikalija na lice, pa ćete ga nahraniti bolje nego s bilo kojom kupovnom maskom. Recept koji univerzalno povoljno djeluje na sve tipove kože je onaj sa kašikom meda, kašikom cimeta i nekoliko kapi limuna koji će očistiti vašu kožu i dati joj zdravi sjaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *