Categories Savjeti stručnjaka

Šetnjom do tanjeg struka!

Želite da smršate, a nemate vremena ili volje da trčite i idete u teretanu? Nije sve tako crno. Uvijek možete da izaberete treću, lakšu i ljepšu opciju – šetnju.

Stručnjaci kažu da vam je 12.000 koraka dnevno dovoljno da dovedete liniju u red i osjećate se ne samo zgodnije već i poletnije. Pritom, računa se baš svaki korak koji napravite, ali bi bilo dobro da dva puta u toku dana ciljano šetate bržim tempom, i to po 20 minuta.

Korake možete da merite pedometrom ili uz pomoć mobilnog telefona, kako biste u svakom trenutku znali da li ste blizu ispunjenja postavljenog cilja.

Ako ste u mogućnosti, idite peške od kuće do radnog mjesta i nazad, ili, ako to nije moguće, iskoristite pauzu na poslu da se prošetate. Tako ćete pokrenuti mišiće, ali i cirkulaciju, pa ćete biti produktivniji u izvršavanju radnih obaveza. Ubrzaćete metabolizam i sagorjeti kalorije, osloboditi se nagomilane vode i imaćete više energije i snage.

Preporuka je i da jednom dnevno hodate uzbrdo, u šta se računa i penjanje uz stepenice. To je najbolji “atak” na mišiće, jer postaju još aktivniji i moraju više da rade. Na duže staze, to će ih učiniti ljepše oblikovanim.

Izvor: novosti.rs Foto: Thinkstock

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *