Categories Savjeti stručnjaka

UGFS – najnovija metoda uklanjanja proširenih vena

40 posto ljudi pati od problema s venama, a duboka venska tromboza jedna je od najčešćih razloga prijema u bolnicu. Iako je uzrok proširenih vena u genetici, pa ih je stoga nemoguće spriječiti, najnovija UGFS metoda koja se satoji od jednosatnog zahvata garantuje njihovo bezbolno uklanjanje.

Zdravstveni problem proširenih vena manifestira se simptomima i tegobama kao što su umor, težina, oticanje, svrbež, pečenje, žarenje vena. Proširene vene u ovom slučaju nužno je što prije ukloniti.

Iako ovi problemi većinom pogađaju žene, od proširenih vena pate i muškarci, a one nisu samo estetski problem. S vremenom postaju ozbiljan zdravstveni problem koji se manifestuje sa simptomima i tegobama kao što su umor, težina, oticanje, svrbab, pečenje, žarenje vena.

U kasnijoj fazi moguće su komplikacije pa dolazi do duboke venske tromboze, a moguće su i rane na koži. Ovaj problem nikako ne treba zanemarivati, a danas ga je lako riješiti UGFS metodom ili ultrazvučnim uklanjanjem proširenih vena pjenom.

Najnovija UGFS metoda uklanjanja proširenih vena sastoji se od jednosatnog zahvata. Na mjestu uzroka, tj. na ušću inicira se pjena koja stisne i slijepi venu nakon čega se vena uvlači i postupno pretvara u vezivo te nestaje. Ova metoda je učinkovita i bezbolna, zahvat traje tek sat vremena i već drugi dan nakon zahvata pacijent se može vratiti svakodnevnici.

Uklanjanjem vene noga postaje lakša, tegobe nestaju nakon par dana. Za estetski efekt treba malo duže vremena no zadivljujući rezultati vrijedni su strpljenja.

Izvor: zadovoljna.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *