Čokoholičari stiže čokolada koja ne goji!

by | 9 Aprila, 2013

Zamislite da svakodnevno možete da uživate u čokoladnim poslasticama – bez griže savjesti i brige o suvišnim kilogramima! Dobra vijest stiže za sve čokoholičare. Naime, naučnici su na putu da stvore čokoladu koja ne goji.

Svjetski stručnjaci su uspjeli da prepolove postotak masti u čokoladi, tako što su maslac od kakaoa, a mliječnu masnoću zamjenili voćnim sokom.

Iako će zbog toga čokolada imati blago voćni ukus, ovaj se proces se može primijeniti na sve vrste čokolade, piše The Independent.

Ispitivanja su još u toku i, iako je “blag voćni ukus” postao prejak, naučnici vjeruju da ga mogu ublažiti vodom i vitaminom C.

Saznali smo kako čokoladu da učinimo zdravijom, a da ona ipak ostane ‘čokoladna’. Nadamo se da će prehrambena industrija iskoristiti ove rezultate istraživanja i koristiti voćne sokove umjesto masnoća“, rekao je glavni istraživač dr Štefan Bon.

Tekst: Life Content

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.