Covid-19 infekcija povećava rizik od dijabetesa?
Covid-19 je dosad pokazao da nije kao drugi virusi, te da infekcija može da izazove ozbiljne zdravstvene probleme. A jedan od njih je, navodno, i ...
Obično mislimo da najviše kilograma dobijamo kad smo nesrećni, depresivni i kada smo pod stresom. Jako je često da se gojimo i kad nam je jednostavno dosadno. Međutim, najnovije istraživanje pokazalo je da u tome i nema toliko istine.
Razlog zašto često posežemo za čipsom, čokoladom i sličnim namirnicama je vjerovali ili ne – sreća. Kako prenosi “Daily Mail”, prema sprovedenom istraživanju, čak 75% ljudi pripada onoj vrsti čije raspoloženje utiče na ishranu. Tako više kalorija unosimo kad smo srećni, a manje kad smo tužni.
Kad smo srećni, ne razmišljamo o tome šta ne smemo da jedemo, već uživamo u trenutku i tada je naše samopouzdanje na vrhuncu.
Zato, prije nego što krenete da kukate oko kojeg kilograma viška, sjetite se da to nije nužno loše.
Izvor: index.hr