Categories Vodič do zdravlja

6 promjena u vašoj stolici zbog kojih je bolje da posjetite ljekara

Jedan od najboljih načina da prekontrolišete svoje zdravlje jeste da obratite pažnju na svoju stolicu nakon velike nužde!

Foto: Arhiva portala

Imate proliv koji ne prestaje – Proliv koji se javlja više od tri puta sedmično razlog je za zabrinutost. Moguće je kako se dijareja javila zbog loše ishrane ili stresa, no razlog može da bude puno ozbiljniji!

Vaša je stolica crvena – Osim ako ne jedete puno cikle, ovo je dokaz krvi u stolici zbog čega hitno morate da posjetite ljekara.

Vaša stolica je crna – Kao i kod crvene stolicei crna boja može da bude znak krvarenja u probavnom traktu, s tim da crna boja znači kako je krvarenje puno dublje, a time i opasnije.

Vaša je stolica blijeda – Ako se kod vaše stolice pojavljuje bijela boja, to bi moglo da upućuje na problem s pankreasom.

Prouzrokuje vam bolove – To može da bude znak unutrašnjih ili vanjskih hemeroida, a ako ne želite da se to pretvori u zaista veliki problem, posjetite svog ljekara.

Vaša stolica je jednostavno… čudna – Svako odudaranje od vaše normalne stolice znači promjenu u organizmu. To je najraniji znak koji će vam tijelo dati i kazati vam da “nešto nije uredu”.

Izvor: vecernji.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *