Categories Vodič do zdravlja

Staklene tegle – saveznici u gubljenju kilograma

Staklene tegle koriste se za mnoge stvari u domaćinstvu, ali da li ste znali da uz njih lako možete da izgubite kilograme?

Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

Pogledajte na koje načine staklene tegle mogu da vam pomognu da se otarasite suvišnih kilograma:

1. Tegla sa jutarnjom motivacijom
Isjeckajte papir na 20 manjih traka i na njima napišite po jednu vježbu, a zatim ih stavite u manju staklenu teglu. Teglu stavite na noćni stolić ili u blizini vašeg kreveta i čim ujutru ustanete, izvadite jedan papirić. Izvučenu vježbu treba da radite jedan minut, a ako ste raspoloženi možete je raditi duže ili izvući nekoliko dodatnih papira. Jutarnje vježbe podstiču rad metabolizma i mogu vas motivisati za kasnije vježbanje u toku dana.

2. Zobena kaša
Zobena kaša koju ste ostavili da vam odstoji preko noći je odličan, zdrav doručak, a određena mjera predstavlja zdravo kontrolisanu porciju. Uveče je dovoljno da sipate malo bademovog ili sojinog mlijeka ili vodu i ujutru ćete imati gotov doručak.

3. Vizualizacija
Uzmite dvije manje tegle koje će predstavljati kilograme koje želite da izgubite i već izgubljene kilograme. Napunite jednu teglu vatom ili bilo kakvim kuglicama koje će predstavljati kilograme, a u drugu presipajte kuglicu po kuglicu koje će predstavljati izgubljenu kilažu. Vizualizacija je jako bitna jer ćete vidjeti da ste na dobrom putu.

4. Užina
Koristite male staklene tegle sa separatorima u kojima ćete moći da stavljate zdrave grickalice, za zdravu užinu.

5. Platite sebi svaki izgubljeni kilogram
Stavite praznu staklenu teglu na vidljivo mjesto. Svaki put kada budete vježbali, ubacite malo novca u teglu – 2 KM za klasično vežbanje, 5 KM za kompletno urađen trening. Kada napunite teglu novcem, nagradite se.

6. U tegle pakujte salatu za cijelu sedmicu
Kada je ručak pripremljen, to će spriječiti želju za kupovinom nezdrave hrane. Salate su savršene jer su niskokalorične i bogate vlaknima. Nemate vremena da pripremate salatu svake večeri? U veliku teglu stavite namirnice za vašu omiljenu zdravu salatu, koje će biti dovoljne za cijelu sedmicu. Po potrebi vadite određenu količinu salate svakodnevno.

IZVOR: ŽENSKI MAGAZIN

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *