Najneozbiljniji znakovi Zodijaka, prema astrologu

by | 2 Jula, 2024

Kao što vjerovatno već znate, godine ne moraju uvijek biti povezane sa zrelošću. Postoje tinejdžeri koji su razumni kao osobe u tridesetim godinama, dok istovremeno postoje odrasli ljudi koji se ponašaju kao da su i dalje u srednjoj školi – i to ne nužno na dobar način

Dok postoji mnogo faktora koji mogu uticati na nivo zrelosti nekoga, kao što su odgoj ili grupa prijatelja, datum rođenja također može puno reći o tome koliko je neko zreo. Znanje o tome koji su znakovi Zodijaka najneozbiljniji može vam pomoći da bolje razumijete i nosite se s ljudima u svom životu.

U astrologiji, osobine znaka Zodijaka su pod uticajem njihove vladajuće planete, elementa i modaliteta. Ako želite znati koliko je zreo ili nije neki znak, odgovor ćete pronaći posmatranjem njihovog elementa (vatreni, zemljani, vodeni ili zračni), koji je temelj ličnosti znaka.

Postoji mnogo načina da se pokaže nezrelost, kao što su neodgovornost ili sebičnost. Najneozbiljniji znakovi Zodijaka pokazuju ovaj dio svoje ličnosti na različite načine.

Ovan

Ovan se smatra bebom Zodijaka, zbog toga što je prvi znak. Pod vladavinom Marsa, Ovnovi su vrlo strastveni, ambiciozni, usmjereni na akciju i učinit će sve što je potrebno da se stvari ostvare. Međutim, oni su vrlo sebični i često stavljaju svoje potrebe ispred tuđih.

Također su vrlo takmičarski nastrojeni i mogu biti pravi loši gubitnici kad stvari ne idu po njihovom planu. Srećom, Ovnovi se obično brzo oporavljaju.

Blizanci

Blizanci imaju dva lika koji se mijenjaju ovisno o situaciji ili ljudima s kojima su okruženi. Otvoreni i fleksibilni um Blizanaca može vidjeti svaki scenarij iz različitih uglova što ih čini vrlo promišljenim i intelektualnim.

Isto tako, Blizanci vole zabavu. Radije održavaju stvari laganim, bilo da se radi o razgovorima koje vode ili odnosima u koje ulaze. Zbog toga im je lako da izgledaju nezreli, pogotovo ozbiljnijim znakovima Zodijaka.

Rak

Rakovi se mogu činiti kao da imaju sve pod kontrolom, međutim, oni su vrlo dobri u pretvaranju.

Prema astrolozima, oni su izuzetno osjetljivi znakovi i često djeluju na osnovu svojih emocija. Ako se otvoreno ne rasplaču zbog toga što su povrijeđeni, vjerojatno se zaključavaju u svojoj sobu i daju vam tretman tišine.

Njihov pasivno-agresivan način rješavanja problema može biti vrlo frustrirajući za znakove koji imaju sposobnost da stvari vide objektivnije.

Lav

Lav je još jedan znak koji voli zabavu i ne voli ozbiljno shvatati stvari. Vole kada je pažnja usmjerena na njih i uživaju u tome da ih drugi paze.

ljepotaizdravlje.ba

iStock/Getty Images