Za one koje ne suše kosu fenom

by | 26 Avgusta, 2016

Mnoge žene, naročito one koje imaju rijetku kosu i tanku dlaku, ne koriste fen već je poslije pranja ostave da se sama osuši

kosa

 

Kada ste umorni uveče i odete na spavanje sa vlažnom kosom, rizikujete da se probudite čupavi, sa vlasima koje idu na sve strane. Problem možete izbeći ako primijenite jedan od ova četiri trika.
Najjednostavnije je da spavate na satenskoj jastučnici jer ovaj materijal dozvoljava kosi da slobodno pada, ne mrsi je i najmanje oštećuje dlaku.

Jednako djelotvorno, mada nešto neudobnije rješenje je da spavate sa zavezanim repom. Vodite, ipak, računa da ne bude suviše zategnut i koristite elastične trakice.

Ukovrdžanost možete spriječiti tako što ćete na mokru kosu naneti hidrirajuću masku za kosu, ali ne pretešku, da ne bi ujutru bila masna.

I posljednje rješenje je da napravite pletenice, koje se ujutru mogu pretvoriti u talase u kosi. Budite, ipak, oprezni, jer uspjeh zavisi od tipa kose, pa je najbolje da isprobate šta vama najviše odgovara – jedna ili više manjih pletenica, klasična ili francuska.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.