Ekskluzivna večer francuske ljepote: Biologique Recherche u srcu Sarajeva
Ekskluzivna večer Biologique Recherche u sarajevskoj Vijećnici okupila je beauty profesionalce i ljubitelje luksuzne njege kože, donoseći inspiraci...

Michelinov kuhar Mario Mandarić preuzima restoran Amber u hotelu Apeiro i donosi Sarajevu novo kulinarsko poglavlje ispunjeno inovacijom, elegancijom i vrhunskim degustacijama.
Sarajevo je oduvijek imalo dušu – onu toplu, slojevitu i neodoljivo autentičnu. A od ove jeseni, glavni grad Bosne i Hercegovine dobija novi sjaj i to onaj gastronomski.
U luksuznom okrilju hotela Apeiro, restoran Amber ulazi u potpuno novo poglavlje pod vodstvom šefa kuhinje koji već nosi ono najpoželjnije kulinarsko priznanje današnjice: Michelinovu zvjezdicu. Njegovo ime? Mario Mandarić – kreativac, perfekcionista i kuhar čiji se rad prepoznaje po istančanom osjećaju za estetiku, emociju i savremene tehnike.
Pažljivo osmišljen rebranding restorana Amber više je od vizuelnog osvježenja – to je konceptualna renesansa prostora koji teži eleganciji, čistim linijama i sofisticiranom užitku. Novi identitet prati i novi pristup kuhinji: spoj lokalnih priča i globalnih standarda, tradicije i modernizma, domaćih sastojaka i umjetničke vizije.

Privatna arhiva

Privatna arhiva
Od 15. novembra, ljubitelji vrhunske gastronomije imat će priliku doživjeti ekskluzivno degustacijsko veče novog jelovnika koji potpisuje upravo Mandarić . Očekuje se jedinstveno iskustvo u kojem se spajaju tradicija i savremena kulinarska filozofija, autentični lokalni sastojci, sofisticirane tehnike i umjetnički pristup svakom tanjiru.
Mandarić, koji iza sebe ima impresivan profesionalni put i Michelinovu reputaciju koja ga prati, nije krio oduševljenje Sarajevom: „Sarajevo ima nevjerovatan potencijal, bogatu gastronomsku tradiciju i publiku koja zna prepoznati kvalitet. Moj cilj je da kroz Amber donesem svježinu, kreativnost i da zajedno pomjerimo granice gastronomije u Sarajevu.“

Privatna arhiva

Privatna arhiva
Njegov dolazak nije samo pojačanje – to je korak naprijed za cijelu scenu visokog kulinarstva u Bosni i Hercegovini.
Uz Amber, Mandarić će kreirati i meni za Sans Cesse Bistro, novi koncept koji odlikuje opušteniji, ali jednako kvalitetan pristup svakodnevnoj gastronomiji. Riječ je o prostoru koji obećava da će postati favorit za urbanu publiku koja traži modernu hranu, ali bez formalnosti fine dininga.

Privatna arhiva
View this post on Instagram
Dolazak Michelinovog kuhara u Sarajevo je poruka da grad postaje nezaobilazna destinacija savremenog gastronomskog turizma. Nema sumnje, Mandarićev potpis i Amberovo novo poglavlje donose energiju koja obećava budućnost u kojoj će se o Sarajevu pričati daleko izvan granica regiona.
Rezervacije su otvorene, a broj mjesta – kako se i očekuje – ograničen!
Privatna arhiva