Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
6 korijena paškanata
2 krompira
1 glavica crvenog luka
2 čena bijelog luka
1 ½ l povrtnog bujona
30 ml ulja
so, biber
30 g pinjola
Priprema:
Paškanat dobro oprati i oguliti ljuštilicom. Krompir, crni i bijeli luk takođe očistiti. Povrće isjeckati na manje komade.
U dubljoj šerpi grijati ulje pa staviti crveni luk da se proprži. Redovno miješati i smanjiti temperaturu kako bi se fino izdinstao. Po potrebi, dodavati toplu vodu ili bujon. Dodati paškanat, krompir i bijeli luk pa kratko propržiti, uz redovno miješanje.
Povrće naliti toplim bujonom i ostaviti da se kuha. Kada je povrće omekšalo, sve usitniti štapnim mikserom da se dobije fina kremasta masa.
Začiniti prema ukusu i skloniti sa ringle.
Na teflonskoj tavi tostirati pinjole dok fino porumene i otpuste masnoću.
Supu usuti u činije ili tanjire pa posuti sa malo toplih pinjola i servirati toplo.
Foto: Guliver/Getty Images