Flavanoli i smoothie rutina: Da li banana sabotira njihovu apsorpciju?
Nova istraživanja otkrivaju da banane mogu smanjiti apsorpciju flavanola u smoothieju. Saznajte šta to znači, da li ih trebate izbaciti i koje su u...

Vodeći meksički kardiolog tvrdi da je meksička hrana zvanično najsmrtonosnija na svijetu.

Dr Enrike Morales Vilegas, direktor Kardiometaboličkog istraživačkog centra u Aguakalijentesu u Meksiku, zaključuje da je meksička tradicionalna hrana gora od one koju služe restorani brze hrane.
“To je kombinacija prženog i slatkih pića”, kaže ovaj ljekar.
U Meksiku od viška kilograma i gojaznosti pati 73 odsto žena, 69 odsto muškaraca i 35 odsto adolescenata.
“Filozofija života ovdje je orijentisana na užitak. Ljudi previše jedu i u prosjeku gledaju četiri sata TV, provode dva sata za kompjuterom i imaju manje od deset minuta fizičke aktivnosti”, kaže on.
Dr Vilegas je meksičkoj vladi predložio da se uvedu obavezne kontrole adolescenata na svake tri godine i mjerenje glukoze, holesterola, krvnog pritiska i indeksa tjelesne mase.
Izvor: B92