Flavanoli i smoothie rutina: Da li banana sabotira njihovu apsorpciju?
Nova istraživanja otkrivaju da banane mogu smanjiti apsorpciju flavanola u smoothieju. Saznajte šta to znači, da li ih trebate izbaciti i koje su u...

Jeli su je gladijatori u starom Rimu jer su vjerovali da će im dati snagu, u srednjem vijeku su joj pripisivane magične moći, pa je korištena čak i za pripremu ljubavnih napitaka, a u našoj narodnoj medicini se upotrebljava za bolji apetit i probavu, a preporučuje se i onima koji loše spavaju!

Foto: Pixabay
Kopar, koji potiče iz srednje Azije, uz peršun je najčešća začinska biljka na našim pijacama.
Sadrži vitamine A i C, folnu kiselinu, beta-karoten, a da biste izvukli najviše od nje, izbjegavajte onu koja je požutjela.
Kaže se “u svakoj čorbi mirođija” (kopar), ali ona odlično ide i uz krastavac, paradajz, zelenu salatu, krompir, dinstano povrće, tikvice, gljive, piletinu, jagnjetinu.
IZVOR: NOVOSTI.RS