Mali potezi za (velike) životne promjene!

by | 29 Avgusta, 2016

“Ako sebi zadajete male zadatke koje odmah uspješno izvršavate, dobijate osjećaj pobjede što našem mozgu daje motivaciju da krenemo u osvajanje većih ciljeva”, kaže Nelli Lähteenmäki, autorica knjige The Book Of YOU. Malo zbunjujuće, ali krenimo odmah na praktični dio. Ipak, prvo moramo da vas pitamo – šta vas muči?

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

1. Mrzim svoj posao
Zaista? Ili ste zapeli u od 9 do 5 rutinu i ništa drugo vam ne pada na pamet nego da se žalite?  Od sada, svaki put kad namjeravate da izustite Mrzim ovaj posao, učinite nešto sasvim suprotno. Recite nešto lijepo o kolegi, klijentu ili zadatku koji izvršavate.
To će vas odmah prebaciti u veselije raspoloženje prema poslu.

2. Da sam barem na moru
Evo jedne super informacije: pet minuta na svježem vazduhu u prirodi svaki dan ima bolji efekat na vaše raspoloženje od dvije sedmice godišnjeg odmora. Razmislite, svaki dan, 365 dana u godini, bolji život vam je na dohvat ruke. Odmah u prirodu (a uskoro će doći i taj godišnji).

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

3. Da barem imam ljepše tijelo
Umjesto da vrijeđate svoje tijelo, učinite nešto s njim i vidjećete koliko je ono predivno. Plešite pet minuta ili zagrlite mamu. Ovo će odmah podstaknuti otpuštanje hormona sreće. Još ste potišteni? Naučite nešto o tome kako funkcioniše tijelo. Recimo, jeste li znali da suze zbog tuge imaju drugačiji hemijski sastav od onih kad režemo luk. Sad recite, zar vaše tijelo nije čudesno?

4. Nikad neću upoznati dobrog dečka
Ma dajte?! Prvo, zaustavite ovu misao. Drugo – ustanite s tog kauča, odložite napolitanke i daljinski, sredite se, nabacite osmijeh i izađite s prijateljicama u provod gdje ćete upoznati nove ljude. Ne kažemo da ćete odmah istu veče upoznati savršenog muškarca – ali ako ponavljate ovo, garantujemo da hoćete.

5. Previše trošim
​Zapamtite – ovdje idemo mikro-koracima.  Razmislite o nečemu što često kupujete. Recimo, kad spontano zgrabite onu čokoladicu na blagajni svaki put kad plaćate račun. I čokoladica stvarno nije skupa, koliko, jedna marka? Ali ako to činite četiri puta sedmično, na mjesečnom nivou i nije tako zanemariv iznos. Pokušajte je kupovati jednom sedmično. Osjećaćete se dobro, a onda početi razmišljati i o kresanju drugih nepotrebnih troškova.

IZVOR: WALL.HR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.