Ko su najzelenije zvijezde Holivuda?

by | 12 Juna, 2012
Jessica Alba, Leonardo DiCaprio, George Clooney i Robert Redford neki su od slavnih glumaca i glumica koji su popularnost iskoristili za promovisanje ekološke svijesti. Bilo da se radi o proizvodima na organskoj bazi, zaštiti prirode ili upozoravanju na klimatske promjene – poruka koja stiže iz Hollywooda je dobar podsticaj za promjenu stava prema planeti.
EKO MAMA
U vrhu ekološkog aktivizma je Jessica Alba. Glumica je izjavila da je tek sa odlukom da osnuje porodicu postala ekološki svjesna, jer se brinula o dobrobiti za djecu koju će roditi. Osnovala je kompaniju "The Honest Company" koja sve svoje proizvode – od pelena i maramica na bazi bilja do organskog balzama za bebe – izrađuje bez štetnih hemikalija. Objavila je i knjigu "Honest Life", a tema knjige je život bez toksina. Organizacija "Safer Chemicals, Healthy Families" izabrala ju je za predstavnicu borbe protiv toksina u tijelu, kući i životnoj sredini.
I DOKUMENTARAC O PRIRODI
Glumac Leonardo DiCaprio godinama je istaknuti pobornik "zelene politike". On je iskoristio svoj status i bio je producent "Eleventh Hour", dokumentarca s ekološkom tematikom.
LEGENDA SE ZALAŽE ZA PRIRODNE RESURSE
Legendarni Robert Redford je lično vodio kampanju za zaštitu divlje i netaknute prirode u Utahu. Proveo je trideset godina u Upravi za obranu prirodnih resursa i podstakao je nekoliko gradonačelnika u SAD da daju prioritet projektima koji se tiču klimatskih promjena.
GEORGE CLOONEY U KAMPANJI
Najveći doprinos holivudskog glumca je promocija i učestvovanje u kampanji "Oil Changea", čiji je cilj da se zaustavi američki enorman uvoz nafte.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.