Održana zanimljiva online konferencija za trudnice i dojilje

by | 31 Maja, 2020

Na nedavno održanoj četvrtoj besplatnoj online konferenciji za trudnice i dojilje prezentirane su edukativne teme koje su bile vrlo zanimljive za sve učesnice. Interes za online konferencije iz ove domene je sve veći, jer su na jednom mjestu obuhvaćene sve teme koje su važne za svaku trudnicu i dojilju.

Učesnice konferencije dobile su i vrijedne nagrade koje su objezbijedili sponori i partneri projekta, a na platformi sajma www.onlinesajam.roditelj.ba koja je još uvijek aktivna možete saznati sve dodatne neophodne informacije o trudnoći, zdravlju, te novorođenčetu.

Partner projekta bila je Plava Poliklinika iz Tuzle, a predavači na online konferenciji bili su dr. Nihad Begić, spec.ginekologije i akušerstva, koji je govorio o temi: “Značaj redovnih ginekoloških pregleda tokom trudnoće”, te Jasminka Divanefendić, ginekološko-akušerska sestra, koja je govorila o temi: “Njega novorođenčeta nakon izlaska iz porodilišta”. Pored njih, predavanja su održali i ostali stručnjaci, a trudnice i dojilje su imale priliku postavljati direktna pitanja, te na taj način ostvariti dvosmjernu komunikaciju.

Organizator je mostarska kompanija Sfera d.o.o., koja je inače izdavač specijaliziranog časopisa za majku i dijete “Roditelj”, koji već dugi niz godina informiše, savjetuje i educira majke i buduće majke. Naredna konferencija zakazana je za 19.06.2020. u 12 sati u saradnji sa ZU Specijalističkim centrom “Kuća Zdravlja” iz Bijeljine. Svi
zainteresovani za narednu konferenciju mogu se prijaviti putem facebook stranice Roditelj (https://www.facebook.com/www.roditelj.ba/).

Tekst i foto: PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.