Počeo Coke Summership 2016

by | 15 Jula, 2016

Kompanija Coca-Cola HBC B-H Sarajevo u svojim je prostorijama prije tri dana okupila 20 polaznika prve generacije programa jedinstvenog programa, Coke Summership, koji su odabrani između više od 900 prijavljenih.

coke1

Pod sloganom „Radost, entuzijazam, učenje i timski rad“, Coke Summership program ljetne prakse trajaće do kraja avgusta. Dvadeset praktikanata, iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, će u tom periodu proći kroz sveobuhvatnu pripremu za njihove buduće karijere kroz edukaciju i rad s mentorima. Program predstavlja spoj edukacije, koja uključuje predavanja, interaktivne radionice i treninge, terenskog rada i praktičnog rada na konkretnim projektima Coca-Cole u BiH.

Više na sljedećoj stranici…

Više od 900 mladih ljudi iz cijele BiH se u protekla tri mjeseca prijavilo za učešće u Coca-Colinom programu ljetnih praksi. Nakon prvog kruga selekcije, od ukupnog broja prijavljenih, njih 60 je prošlo proces procjene od kojih je 20 najboljih ušlo u program.

coke

“Činjenica da ste danas ovdje je već veliko dostignuće. Prošli ste kroz vrlo ozbiljan, temeljit proces procjene i odabira a treba da znate da ono što je vas izdvojilo između skoro hiljadu kandidata, jesu karakter i stav. Za nas, ovo je prilika da doprinesemo našoj zajednici dajući podršku riješavanju problema zapošljivosti mladih, tako što ćemo prenijeti naše znanje, iskustva i najbolje prakse Coca-Cola sistema. S vama ćemo podijeliti ono u čemu smo najbolji – znanje o vođenju poslovanja… i magiju Coca-Cole“, istakla je Maria Anargyrou-Nikolić, generalna direktorica Coca-Cole HBC B-H Sarajevo, u svome obraćanju učesnicima Coke Summership 2016.

Direktor prodaje i direktor franšize Coca-Cole HBC B-H Sarajevo Adnan Topić, također je pozdravio učesnike programa i uputio ih u rad kompanije kroz prezentaciju i razgovor. „Pružila vam se prilika za učenje i rad, iskoristite je! Iskoristite znanja svojih mentora, ne ustručavajte se i pitajte sve što vas zanima“, poručio je učesnicima.

Kompanija Coca-Cola HBC B-H Sarajevo realizuje Coke Summership program pod pokroviteljstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Javne ustanove Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo i uz prijateljsku podršku univerziteta u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru i Tuzli, studentskih organizacija AIESEC, IASTE, EESTEC i EYP (Evropskog parlamenta mladih) te portala posao.ba.

Više detalja o projektu dostupno je na internet stranici www.cokesummership.ba.