Prvi virtuelni sajam i online konferencija za trudnice i dojilje

by | 1 Aprila, 2020

Kompanija Sfera d.o.o. Mostar, izdavač specijalizovanog časopisa za majku i dijete “Roditelj”, u saradnji sa Poliklinikom Arbor Vitae Dr Sarić organizuje “Prvi virtuelni sajam i online konferenciju za trudnice i dojilje”.

Učešće je besplatno, a sajam će biti održan online u petak, 3. aprila u 18 sati. Govoriće se o zanimljivim i edukativnim temama koje su važne za svaku trudnicu koja se nađe u određenoj stresnoj situaciji. Cilj događaja jeste pružiti neophodne informacije, te naučiti i pripremiti trudnice i dojilje da se nose sa stresnim periodom.

Tema kojom će početi konferencija je ”Priprema za porod u stresnoj situaciji!, a koju će prezentovati primarijus Senad Sarić.

Doktor Sarić je u aprilu 1998. godine osnovao privatnu specijalističku ordinaciju, koja je prerasla u multidisciplinarnu polikliničku ustanovu “Arbor vitae Dr Sarić” i posjeduje višegodišnje iskustvo u radu sa trudnicama. Zvanje magistra nauke stekao je iz reproduktivne medicine “Korelacija laparotomije i laparoskopije u liječenju tubarnog faktora ženske neplodnosti”, pred komisijom UMC u Sarajevu.

Naredna tema koju će trudnice i dojilje moći slušati je “Kardiološko-internistički aspekt kod trudnica”. Prezentovaće je dr Grit Kirsten Sarić, specijalistica za internu medicinu-subspecijalistica kardiolog, iz Poliklinike “Arbor vitae Dr Sarić”. Nakon završenog Medicinskog fakulteta Univerziteta “Friedrich Schiller” u Jeni, radila je kao ljekar u univerzitetskoj klinici za kardiologiju i angiologiju, a nakon toga je specializovala iz interne medicine u Saale – Unstrut – Klinik u Naumburgu.

“Anksioznost, stresni događaji i način nošenja sa njima za trudnice i dodjilje”, je tema koju je prezentovati primarijus Lamija Duranović-Vinković, specijalistica neuropsihijatrica, šefcia Odjela neuropsihijatrije Kantonalne bolnice “Dr. Safet Mujic” Mostar.

Osim ovih tema, biće prezentovana platforma online sajma na kojoj se nalaze brojne nagradne igre, kao i popusti sponzora i partnera projekta. Prijaviti se možete posredstvom Facebook stranice Roditelj.

Tekst i foto: PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.