Sarajevo Film festival: Sedma noć glamura

by | 19 Augusta, 2016

U sklopu takmičarskog programa 22. Sarajevo Film Festivala, u Narodnom pozorištu sinoć je upriličena projekcija filma Bezbožnica bugarske rediteljice Ralitze Petrove.

6a2b8721871bafc71be9860bff1aabc2

Dio ekipe filma Bezbožnica

Film govori o Gani, ženi koja živi u zabačenom gradu u Bugarskoj, gdje radi kao njegovateljica starijih osoba oboljelih od demencije, dok istovremeno prodaje njihove lične karte na ilegalnom tržištu lažnih identiteta. Ona živi sa svojom nezaposlenom majkom koju finansijski izdržava, ali s kojom skoro pa i ne priča. Ljubav ne pronalazi ni u vezi sa svojim momkom automehaničarem. Nakon što je seksualna privlačnost među njima nestala, njihova jedina intimna spona jeste zajednička ovisnost o morfiju. Čini se da ništa ne može probuditi njenu savjest, čak ni slučajno ubistvo pacijenta zbog kojeg bi se mogle razotkriti njene nezakonite radnje.

Na crvenom tepihu prisutni su imali priliku ispratiti i bh. reditelja Danisa Tanovića sa suprugom Maëlys de Rudder Tanović sa protagonistima filma “Smrt u Sarajevu”.

fb498f9bd7b38e2b215955d47122f985

Danis sa ekipom filma Smrt u Sarajevu: Edin Avdagić, Muhamed Hadžović, Vedrana Seksan

Na crvenom tepihu sinoć se pojavila i glumica Mirjana Karanović koja je režirala film Dobra žena, a koji je bi premijerno prikazan u okviru programa “Otvoreno kino”.

be3191e29d6c94fea318108caf6c2d9f

A najveću pažnju izazvali su Severina i Igor Kojić koji su bili vidno raspoloženi i uzbuđeni što su dijelom najveće filmske smotre u BiH.

severina_igor_sff_rsa

Izvor: SFF

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.