Sarajevo: Predstavljen Kongres preduzetnica “Zagreb 2018” uz intenziviranu saradnju s bh. poslovnim ženama

by | 19 Decembra, 2017

Kongres preduzetnica, koji će se po treći put održati u Zagrebu na Dan žena 8. marta 2018, uspješno je predstavljen u Sarajevu.

Foto: Promo

Kongres preduzetnica 2018, baš kao i prethodna dva kojeg je organizovao “Virtualni ženski poduzetnički centar”, predstavlja najveće poslovno okupljanje žena u Jugoistočnoj Evropi, što stavlja Zagreb i Hrvatsku među lidere u razvoju i promociji preduzetništva u regionui. Kongres se organizuje uz veliku podršku i u partnerstvu s Gradom Zagrebom, pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, te uz saradnju s mnogim organizacijama iz Hrvatske i regiona, među kojima su prvi ruku saradnje pružile i bh. preduzetnice.

Detalj sa prezentacije!

Zahvaljujući intenzivnoj i plodonosnoj saradnji s Regionalnom asocijacijom preduzetnica “Poslovna žena” koja djeluje u BiH, promocija i predstavljanje Kongresa poduzetnica 2018 upriličena je u Sarajevu uz prisustvo pedesetak učesnika/ca, među kojima je bio i Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne komore FBiH. Komora je ujedno i bila prostor gdje je Kongres preduzetnica 2018 predstavljen, te kojeg će sadržajno i promotivno osnažiti i saradnja Regionalne asocijacije poduzetnica “Poslovna žena” iz Sarajeva i “Virtualnog ženskog poduzetničkog centara” iz Zagreba, organizatora kongresa.

“Mi smo mlada organizacija, ali s velikim rezultatima. Nastali smo iz potrebe da se okupimo, umrežimo, podijelimo iskustva, znanja i probleme i jačamo žene u preduzetništvu i poslovnom svijetu. Korak više u tom umrežavanju biće i prisustvo bh. preduzetnica na Kongresu preduzetnica 2018 i uz BiH kao zemlju partner”, izjavila je Dženita Zirdum, predsjednica RAP Poslovna Žena, naglašavajući da je jedan od ciljeva veća vidljivost poslovnih žena i onih koje mogu biti uzori drugim ženama što će definitivno Kongres poduzetnica kojemu će prisustvpvati i bh. kolegice tome pomoći.

Kongres će po treći put biti održan na Dan žena u Zagrebu i učestvovaće više od 600 osoba. Svi sadržaji kongresa su u cijelosti besplatni i kongres nema kotizacije; prijave se obavljaju posredstvom službene stranice www.kongres.poduzetnica.hr.

Video-razglednicu s ovogodišnjeg Kongresa održanog u Zagrebu:

 

Prilikom predstavljanja “Kongresa poduzetnica” u Sarajevu voditeljica “Virtualnog ženskog poduzetničkog centra” Sanela Dropulić naglasila je kako je BiH i država partner u sprovođenju ove manifestacije, a ugledna bh. preduzetnica Adisa Tufo biće i predavačica na kongresu kojem je cilj predstaviti žene koje su uspjele i dokazale vlastitim primjerom da su prava poslovna motivacija i inspiracija na realnom sektoru.

“Žensko je poduzetništvo postalo veoma značajan pokretač ekonomija Jugoistočne Evrope, a saradnja koju intenziviramo na relaciji Sarajevo – Zagreb, s ciljem još više podstaknuti na zajednički rad i saradnju žene u poduzetništvu radi rasta i razvoja ekonomije, kojeg smo konstruktivni dio, korak je naprijed k ostvarenju tog cilja. Jer dok se naši političari svađaju, preduzetnice će dokazati koliko sarađuju. A upravo je to cilj našeg povezivanja i kroz održavanje ‘Kongresa poduzetnica 2018 Hrvatske i regije’, koji će se u partnerstvu s BiH preduzetnicama održati u Zagrebu”, kazala je ona.

Ciljevi Kongresa su u prvom redu podsticanje i osnaživanje žena za pokretanje preduzetničkih aktivnosti, razmjena znanja i iskustva, umrežavanje i zajednički rad preduzetnica, podsticanje ekonomske saradnje u Hrvatskoj, regionu, a i šire kao i podsticanje konkurentnosti i izvrsnosti korištenjem novih tehnologije te primarno smanjenje marginalizovanosti žena u poslovnom svijetu.

U sklopu “Kongresa poduzetnica” biće upriličeno i “Poduzetnički sajam” na kojem će poduzetnice iz cijele Hrvatske, ali i regiona predstaviti i promovisati svoje poslovne aktivnosti i sadržaje. Među njima poseban showroom prostor imaće i preduzetnice iz BiH, kako bi se svim učesnicima/ama Kongresa predstavile sa svojim proizvodima, te pružile informacije o svojim uslugama.

“Kongres poduzetnica Hrvatske i regije”, 8. marta 2018. predstavlja platformu za razmjenu iskustava, stvaranje poslovnih kontakata, povezivanje i unapređenje poslovne mreže preduzetnica, kako bi im pristup i opstanak na tržištu država iz kojih dolaze, ali i regiona bio što kvalitetniji, a put do željenog poslovnog uspjeha što izvjesniji.

Kongres preduzetnica još će jednom na Dan žena 8. marta 2018. na jednom mjestu u velikom broju okupiti vlasnice kompanija i preduzeća koje marljivo i neumorno podstiču žensko poduzetništvo prema rastu i razvoju.

TEKST I FOTO: PROMO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.