Solidarnost s osobama s autizmom: Sarajevo, Banjaluka, Mostar, Jajce i Zenica u plavom

by | 3 Aprila, 2017

U okviru akcije “Light it up Blue”, koju u našoj zemlji organizuje EDUS-Edukacija za sve, plavom svjetlošću osvijetljeni su: Vijećnica i Narodno pozorište u Sarajevu, Stari most u Mostaru, vodopad Plive u Jajcu, te po prvi put i tvrđava Kastel u Banjaluci!

Vijećnica, Sarajevo

Peta akcija u BiH kojom se pokazuje solidarnost s osobama s autizmom bila je bila je dosad najuspješnija, jer su se po prvi put uključili gradovi iz oba BiH entiteta.

Na ovaj način BiH je postala jedna od najaktivnijih zemalja u svjetskoj akciji Autism Speaksa i u kojoj je samo prošle godine učestvovalo čak 157 država!

Vodopad u Jajcu

Akciji su se, uz pomoć Udruženja “Svijet u slikama” samoinicijativno pridružili i Zeničani, osvjetljavanjem dvije fontane i Gradske arene.

Detalj iz Zenice

U okviru ove akcije, u organizaciji NVO Marathon, u Aleji na Vrelu Bosne, održan je Plavi trening na kojem su se trkači, uz bodrenje porodica iz EDUS-a, pripremali za petokilometarsku trku “Trčim za nekog s autizmom” koja će biti održana 23. aprila.

U Mostaru su se ispod plavo osvjetljenog Mosta okupili građani i osoblje vrtića Ciciban iz Mostara gdje su davali izjave i informacije o autizmu agencijama Fena i Anadolija koje su napravile i nekoliko veoma atraktivnih fotografija.

Kastel, Banjaluka

Slična atmosfera bila je i u Banjaluci pored plavo osvijetljene tvrđave Kastel, gdje su Udruženje Djeca Svjetlosti i Agencija Mania iz Banjaluke djelili informacije prolaznicima i RTRS-u, kao i u Jajcu, gdje su se građani okupili pored Vodopada koji je još jednom oduzeo dah plavo osvijetljenom ljepotom.

Stari most, Mostar

Akciju “Light It Up Blue” i njeno medijsko pokrivanje u BiH omogućili su : Ambasada Australije u Beču, Grad Sarajevo, Općina Jajce, Centar za mir i multietničku saradnju Mostar, kompanija Movements d.o.o, kompanija Atlantbh, UBE Store d.o.o. Tuzla, kompanija EuroExpress brza pošta iz Banjaluke, Info Media Group Banja Luka, restoran Kazamat iz Banjaluke, marketinška agencija “Mania” iz Banjaluke, Kompanija Lanaco Banjaluka, BBI Centar, Alta Shopping centar, Cinema City, Led Media Banjaluka, magazin Lola, Biznis magazin, Ljepota&Zdravlje, Urban magazin, radiosarajevo.ba, Olx.ba, radio Jajce i dnevni list Oslobođenje.

TEKST I FOTO: PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.