Ben Affleck progovorio o alkoholizmu: “Ponizno nastavljam sebi da pomažem, nadam se da sam primjer drugima!”

by | 5 Oktobra, 2018

“Ove sedmice obilježio sam 40 dana u centru za liječenje od zavisnosti od alkohola i ostajem pod njegom i van bolnice”,  objavio je Ben Affleck i prekinuo ćutanje i oglasio se na Instagramu o svom trenutnom stanju. 

“Podrška koju sam dobio od porodice, kolega i fanova znači mi više nego što mogu da kažem. Dala mi je snagu da razgovaram o svojoj bolesti sa drugima”, napisao je.

Objasnio je kako je bitka s bilo kojom zavisnošću doživotna i teška borba i da zbog toga čovek nikad ne može biti na liječenju ili van njega.

“To je obaveza sa punim radnim vremenom. Borim se zbog sebe i svoje porodice. Tako je mnogo ljudi preko društvenih medija govorilo o svojim putovanjima kroz zavisnost. Tim ljudima želim da se zahvalim. Vaša snaga inspiriše i podržava me na načine za koje nisam mislio da su mogući”, napisao je glumac.

https://www.instagram.com/p/BohgO4KAAz5/?taken-by=benaffleck

Dodao je kako mu pomaže što zna da nije sam i da je morao podsjetiti sebe da ako ima problem, treba da potraži pomoć jer je to znak hrabrosti, ne slabosti ili neuspjeha.

“Sa prihvatanjem i poniznošću, nastavljam sebi da pomažem. Zahvalan sam svima onima koji su uz mene. Nadam se da mogu da budem primjer drugima koji se bore”, napisao je Ben.

Oskarovac je na liječenje otišao 22. avgusta pošto ga je bivša supruga, glumica Jennifer Garner nagovorila kad je vidjela njegove slike sa sandukom alkoholnih pića.

Affleck je bio na odvikavanju 2001, a i 2017. kada je u martu objavio da je uspješno završio liječenje.

Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.