Beyonce u humanoj misiji: 500 hiljada dolara za pomoć ljudima

dec 28, 2020 Vijesti o poznatima

Pandemija korona virusa u cijelom svijetu potaknula je neke od poznatih ličnosti na humane akcije, pa je tako pjevačica Beyonce ponudila 500.000 američkih dolara bespovratnih sredstava za pomoć ljudima koji se moraju iseliti zbog stambene krize izazvane pandemijom, pišu strani mediji.

Oni kojima je pomoć potrebna mogu se prijaviti od sedmog januara 2021., objavila je pjevačica na svojoj službenoj web stranici. Pomoć će dobiti 100 ljudi koje će izabrati krajem januara.

– Beyonce pomaže tamo gdje je najpotrebnije. Sada će pomoći onima koji su pogođeni stambenom krizom  – navodi se u službenom saopćenju, prenose strani mediji. Pjevačica želi pomoći i onima koji su zbog pandemije izgubili posao, a njena pomoć proizašla je i zbog ukupnog ekonomskog pada.

– Kada smo se suočili s krizom uzrokovanom zbog pandemije korona virusa, morali smo napraviti drugačiji plan. Organizirali smo i akcije širom zemlje kako bismo pomogli ljudima koji trebaju osnovne životne stvari kao što su voda, hrana i lijekovi – stoji na službenoj stranici pjevačice.

24sata.hr

Arhiva

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.