Emotivna Beyonce rođendanskim pismom kritikuje ageizam

by | 27 Septembra, 2021

Emotivna Beyonce inspirativnim pismom koje je napisala povodom 40. rođendana kritikuje ageizam i tjera nas na razmišljanje…

Ko god je pokušao ‘odrediti’ ženama da osjećaju da su stare i nesretne kad napune 40, sj…. je –  piše Beyoncé u zapanjujućem rukom pisanom pismu svojim obožavaocima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Emotivna Beyonce protiv ageizma

Ova globalna ikona fantastična muzičarka i umjetnica te najodlikovanija dobitnica Grammyja svih vremena, a posljednjih godina je i utjelovljenje savremenog feminizma brojnim ženama.

Zato nas ne čudi što je pjevačica odvojila vrijeme za razmišljanje o svom prekretničkom 40. rođendanu u rukom pisanom pismu svojim obožvaocima u kojem se direktno bori protiv seksističkog ageizma.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Što sam zrelija, to više razumijem i dublje raste moja radost – piše ona u bilješci koja je objavljena na njenoj službenoj web-stranici. Očekivali ste objavu na Instagramu, je l’ da? Mi isto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

Konačno sam sebi dala dopuštenje da uživam u plodovima koje sam se toliko trudila posaditi cijeli svoj život – napisala je.

Osporavajući otrovnu ideju društva da bi žene trebale oplakati kraj 30-ih, Beyoncé nastavlja: “Ovo je apsolutno najbolje što sam osjetila u životu. Ovo je prva godina u kojoj zaista razumijem šta znači biti živa i živjeti u trenutku. Ovo je prvi put da razumijem koliko je život zaista krhak, koliko život ponekad može biti težak te koliko je važno zaustaviti se i osjetiti miris ruža u dobrim vremenima.”

– Mislila sam da to znam s 21 ili 30 godina, ali nisam. Većina vas upoznala me s 15 godina i odrasli smo zajedno. Donosite toliko radosti u moj život. Nadam se da će moja umjetnost i dalje unositi malo radosti u vaš – napisala je Queen B.

ljepotaizdravlje.ba

Mike Coppola / Getty Images Entertainment via Getty

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.