Hasnat Khan: Diana je bila ranjiva i to su iskoristili protiv nje

jan 12, 2021 Vijesti o poznatima

Intervju koji je BBC-jev novinar Martin Bashir 1995. godine vodio  s princezom Dianom postao je predmet istrage, objavio je to nedavno BBC. Dianin brat Charles Spencer optužio je BBC kako su tada na prevaru nagovorili Dianu na kontroverzni intervju, u kojem je ona otvoreno govorila o svojoj izvanbračnoj vezi te o kraljevskoj porodici na način na koji se monarhiji sigurno nije svidio.

Cijeli slučaj je komentirao i hirurg Hasnat Khan, Dianin nekadašnji partner.

– Jedna od njenih osobina svakako je bila ranjivost. To je i bio razlog zašto je javnost toliko privukla Diana, a kasnije sam shvatio da je Martin Bashir naciljao upravo isto to i iskoristio je. Trik je bio u tome što je bio novinar BBC-ja, ugledan i pobožan, no napunio joj je glavu smećem – zaključio je Khan za Daily Mail te tako prvi put otvoreno progovorio o nepravdi koja je nanesena bivšoj princezi.
Dianin brat Charles Spencer kazao je kako su njegovu pokojnu sestru iskoristili, ‘preveslali’ nizom krivotvorenih dokumenata, kojima joj je novinar uspješno sugerirao kako je cijela porodica protiv nje, da su mnogi plaćeni kako bi iznosili prljavi veš o njenom privatnom životu te da je se prisluškuje.

Da je važno konačno saznati istinu zaključio je javno nedavno i princ William, koji je također prekinuo šutnju i komentirao ovaj slučaj. Podržava istragu, koju je preuzeo iskusni sudac Vrhovnog suda John Dyson.

 

24sata.hr

Arhiva

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.