Kćerka Roberta De Nira dobila ime po rijeci u BiH

by | 17 Augusta, 2016

Slavni američki glumac Robert De Niro okončao je prvog dana vikenda svoju posjetu Bosni i Hercegovini i ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu.

FullSizeRender-2-

De Niro je primio Počasno Srce Sarajeva za životno djelo na 22. SFF-u. Foto: N1

“Čuvaću Srce Sarajeva i pamtiti Sarajevo sa zadovoljstvom jer nema puno gradova na svijetu koji su bili hrabri i pokazali srce kada je bilo najpotrebnije u najtežim trenucima”, poručio je glumac.

Nezapamćen interes vladao je za dio programa koji se zove Kafa sa… na kojoj je prisustvovao glumac, a kao većina slavnih osoba, ni on nije voljan mnogo vremena trošiti na detalje iz privatnog života.

No, jedan je detalj posebno zanimljiv njegovim fanovima na ovim prostorima. Naime, njegova usvojena kćerka Drena De Niro dobila je ime prema rijeci Drini. Više detalja nikad nije objavljeno, a pretpostavlja se da je za ovaj detalj u njenoj biografiji ”krivo” Andrićevo remek djelo ”Na Drini ćuprija”. Inače, taj podatak naveden je u njenoj biografiji objavljenoj na IMDB-u (The Internet Movie Database).

Podsjećamo, De Niro, najveća zvijezda ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, u petak je stigao u glavni grad BiH, a zemlju je napustio dan poslije.

Izvor: N1