Lamia: Trud, rad i ulaganje u posao moraju da urode plodom!

Mlada Konjičanka nedavno je u studiju Amila Loje snimila drugi singl "Najbolji" za koji je spot snimila u dalekom New Yorku

by | 31 Avgusta, 2021
Lamia

U muzici je uživala još kao djevojčica, te je prvi nastup imala kada joj je bilo samo četiri godine i bila je tada najmlađi učesnik na “Malom šlageru” u Konjicu. Pohađala je i muzičku školu i učestvovala je na mnogo muzičkih takmičenja. Nova nada bh. muzičkog neba, atraktivna Lamia, objavila je singl “Najbolji” sa pratećim spotom.

Autori pjesme su Fadil Buturović i Amil Lojo, a autor spota je Marko Sovilj iz New Yorka gdje je spot i sniman.

Na pitanje kako je došlo do saradnje sa Amilom Lojom, Lamia je odgovorila: “Amil je odavno poznato ime na našoj muzičkoj sceni i pratim njegov rad duže vrijeme. Najprije sam se odlučila da sa njim uradim cover za pjesmu ‘Mogli smo sve’, nakon čega se i rodila ideja za ovim projektom i pjesmom i sigurna sam da je ovo samo početak saradnje sa poznatim autorom kakav je Amil.”

A pjesma “Najbolji” je ustvari Lamijin drugi singl.

“Prvi singl je ‘Tango’ koji je rezultirao izuzetno pozitivnim reakcijama publike što očekujem i od ovog drugog singla. Uvijek se vodim time da kada radite nešto s ljubavlju i s puno ulaganja onda to mora uroditi plodom, u mom slučaju da će publika prepoznati moj trud, rad i ljubav prema muzici”, kaže Lamia, koja je inače studentica ekonomije, što će joj u budućem životu biti primarno zanimanje, iako ova zgodna Konjičanka ističe da želi karijere graditi paralelno.

Lamia

Foto: Privatna arhiva

Uprkos tome što Lamia nema bogato iskustvo na sceni, naglašava da je voli i da joj pripada jednako kao i scena njoj.

Na pitanje ko joj je uzor u muzičkoj karijeri, odgovorila je: “Postoje pjevači koje volim, čiji rad i talenat izuzetno cijenim poput Nine Badrić, ali ne tražim uzor u njima. Želim da svaka moja pjesma bude moja, da ja budem svoja, budem prava ‘JA’ i da gradim svoju muzičku karijeru na svoj način.”

A Lamia privatno je djevojka koja je izuzetno vrijedna, uporna, dosljedna sebi i svojim ciljevima. Istovremeno je veoma emotivna i nježna, ssosjećajna i ponekad malo tvrdoglava. Popularnost je, kaže, neće promijeniti, osim što će imati više obaveza, jer je čeka više snimanja i novih poznanstava.

“Sretna sam sa svim što sam i sada, tako da u se truditi da život koji imam sada ne mijenja ništa, a naročito slava. Prvenstveno želim da ostvarim svoj cilj. Na tom putu će mi pomoći istinska ljubav prema muzici, upornost, trud i veliko zalaganje, pri čemu nikako ne želim da izgubim strast prema krajnjem cilju”, kaže Lamia.

Kao i svi mi, tako i Lamia iza sebe ima podršku voljenih osoba, a to su prvenstveno njeni roditelji kojima je neizmjerno zahvalna za svako izgovoreno: “Možeš ti tom, uz tebe smo!”, kao i svi prijatelji koji svaki njen korak na ovom putu prate sa puno optimizma, podrške i vjere u nju.

Poslušajte novi singl:

PROMO

Privatna arhiva

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.