Rihannina loša sreća s muškarcima – od lošeg oca do dečka zlostavljača

feb 22, 2021 Vijesti o poznatima

Iako je danas Robyn Rihanna Fenty, poznatija kao Rihanna jedna od najpoznatijih i najutjecajnijih žena u muzičkom svijetu, njen put ka uspjehu nije bio nimalo lagan. Otac ju je maltretirao i nikada nisu bili u dobrim odnosima, a kasnije je to isto doživljavala i od partnera Chrisa Browna.  

– Moj otac pripada generaciji 60-ih koja je droge i alkohol uzimala svakodnevno. Drogiranje mu se otelo kontroli. Strašno sam se ljutila na njega. Nijedno dijete ne bi trebalo proći kroz šta sam ja prošla – rekla je Rihanna prije desetak godina.

Rihanna i njen otac nikad nisu bili u pretjerano dobrim odnosima, a sve se pogoršalo nakon što je Ronald u medijima govorio o incidentu kad je pjevačicu u februaru 2009. godine pretukao tadašnji dečko Chris Brown. Iste godine njen otac pijan je demolirao autobus s kojim je pjevačica bila na turneji. Pjevačica mu je ponovo sve oprostila te ga obasipala skupocjenim poklonima. Bivši ovisnik tada je izjavio da je znao kako s Rihannom više nikad neće imati dobar odnos, ali da mu je drago što su opet prijatelji.

Nakon razvoda situacija u porodičnoj kući postala je mirnija, ali škola je zato bila nemilosrdna. Vršnjaci su ju svakodnevno zlostavljali te zadirkivali zbog siromaštva. Nije dugo vremena trebalo da se Rihanna okrene nasilju. S 15 godina prijatelj ju je nagovorio da se prijavi na školski izbor za Miss. Hodati kao prava manekenka nije naučila u nekakvoj modnoj školi već u vojsci gdje je svakodnevno vježbala hodati s knjigama na glavi.

Tada je bio i njen prvi javni nastup gdje je pokazala svoje vokalne sposobnosti. Pred cijelom školom zapjevala je pjesmu ‘Hero’ koju u originalnoj verziji izvodi Mariah Carey. I trud se isplatio. Rihanna je pobijedila te shvatila da se želi baviti pjevanjem. Zbog odlaska na gaže s tadašnjim bendom, Rihanna nije završila srednju školu, a kako bi zaradila nešto novca prodavala je odjeću na ulici. No, sreća joj se ubrzo nasmiješila. Njen talent prepoznao je i američki muzički producent Evan Rogers s kojim je ubrzo snimila demo verziju pjesme ‘Pon de Replay’. Snimka je došla i do planetarnog popularnog Jay Z-ja, a pjevačica je potom potpisala ugovor s njegovom diskografskom kućom. I tako su krenule saradnje, potom albumi i danas s više od 200 miliona prodanih albuma širom svijeta, Rihanna je u kratkom roku postala jedna od najbogatijih muzičarki svih vremena.

Ni njen ljubavni život nije mogao proći bez drame. Naime, Od 2009. do 2016. bila je u turbulentnoj vezi s muzičarom Drakeom, a prije njega zabavljala se s Chrisom Brownom.  Njihov odnos više je izgledao kao horor priča, a ne ljubavna. Sve je počelo 2008. godine kada se pjevačica u muzičara zaljubila na prvi pogled. Rihanna i Brown u februaru iduće godine su se posvađali te se i fizički obračunali. Zbog napada je protiv Chrisa podignuta optužnica, a svijetom su kružile fotografije RiRinog lica punog masnica. Pjevač je dobio zabranu prilaska i pet godina uslovne kazne.

Prije tri godine kreirala je marku donjeg rublja ‘Savage X Fenty’ s veličinama za sve žene i time pokorila tržište koje je do sada bilo usmjereno gotovo isključivo mršavicama. Njena linija donjeg veša u prvoj godini zaradila je nevjerovatnih 72 miliona dolara, a cijene proizvoda su pristupačne, čak i za ‘prosječni’ džep.

24sata.hr

Arhiva

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.