Salma Hayek: Plakala sam na setu, bojala sam se Antonija!

feb 17, 2021 Vijesti o poznatima

Karizmatična glumica Salma Hayek prije velike holivudske filmske scene prve uloge imala je u meksičkim telenovelama krajem 80-ih, a film koji joj je ‘otvorio vrata’ 1995. godine bio je ‘Desperado’ u kojem je glumila partnerku zavodljvog Antonija Banderasa. Iako se borila sa savladavanjem engleskog jezika, ali i s disleksijom, Salma je imala dosta muka i sa škakljivim scenama kojih je u filmu bilo dosta.

Gostujući u podcastu “Armchair Expert” Daxa Shepharda i Monice Padman, Hayek je otkrila kako nije imala pojma da će s kolegom morati snimati škakljive scene. Nije ju, kako kaže, niko ni na šta prisiljavao, ali je pojasnila zašto joj je to bilo traumatično iskustvo.

– Bila sam apsolutno prestravljena! Počela sam neutješno plakati na setu, bilo me strah, mislila sam da ja to neću moći. Zapravo sam se najviše bojala Antonija. On je ustvari bio jako drag, ali plašila me ta njegova sloboda. Njemu su te scene seksa bile ništa, a ja sam jecala. Reditelj Robert Rodriguez i on bili su nevjerovatni. Ni na šta me nisu prisiljavali, nisu vršili pritisak na mene. Bili su svjesni da je meni to traumatično iskustvo pa su me čak pokušali i nasmijati. Sjećam se da nisam ispuštala peškir kojim sam bila pokrivena iz ruku, ali nekako smo ipak i to snimili – prisjetila se davne avanture glumica, koja je i danas u odličnim odnosima s Banderasom. Zaključila je kako je cijela priča možda iz današnje perspektive i smiješna, no da je ženama teže te su opterećene stvarima kojima muškarci nisu i ne moraju biti.

– Stalno sam razmišljala o svom ocu i bratu, pitala se hoće li oni to vidjeti, hoće li ih ih drugi ljudi zadirkivati zbog mene… Muški glumci se s tim ne moraju nositi. Njihovi očevi vjerovatno su samo ponosni što im sin glumi macho tipa u krevetu – ispričala je Salma.

24sata.hr

Arhiva

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.