Svi pričaju o Netflixovoj seriji koju možete gledati na više od 40 hiljada različitih načina, donosimo detalje

by | 12 Januara, 2023

Na Netflix je stigla dugoočekivana serija Kaleidoscope, koja je specifična po tome što je nelinearna, odnosno epizode se mogu gledati bilo kojim redoslijedom

Što se radnje tiče, ona nije pretjerano inovativna – riječ je o pljački. Ali fora je u tome što se ova serija može gledati bilo kojim redoslijedom i to će dati potpuno drugačiji pogled na priču. Serija ima osam epizoda nazvanih prema bojama, kao što su Ružičasta, Bijela, Žuta, Zelena, a radnja se proteže na čak 25 godina i prati skupinu vještih pljačkaša koji planiraju upasti u trezor u koji je navodno nemoguće provaliti kako bi iz njega ukrali najveći plijen u historiji.

Vodič za gledanje

Iako se serija može gledati bilo kojim redoslijedom, neki redoslijedi ipak postoje, no samo kako bi seriju učinili dodatno zanimljivom. Netflix je na Twitteru objavio vodič kako gledati Kaleidoscope kako bi on podsjećao na, recimo, film Quentina Tarantina.

Da bi vam radnja serije bila tarantinovska, trebate epizode gledati ovim redom: Plava, Zelena, Žuta, Narančasta, Ljubičasta, Ružičasta, Bijela i Crvena.

Može se gledati i tako da pritom podsjeća na seriju Orange is the New Black. Redoslijed je ovakav: Zelena, Ljubičasta, Crvena, Narandžasta, Žuta, Plava, Bijela i Ružičasta.

A ako ste fan klasične detektivske krimi priče, Netflix savjetuje ovaj redoslijed: Narandžasta, Zelena, Ljubičasta, Crvena, Žuta, Plava, Bijela i Ružičasta.

Netflix tvrdi kako će svaki redoslijed pružiti gledatelju drugačije i personalizirano iskustvo gledanja.

 

ljepotaizdravlje.ba

netflix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.