Boja kao lijek: Uredite dom prema Feng shui pravilima

maj 10, 2014 Feng Shui

Mnoge stare kulture vjerovale su u iscijeljujuću moć boja. Izborom prave nijanse za svaku prostoriju u kući, pokrenuće se pozitivna energija, koja obezbijeđuje prosperitet i zdravlje ukućana.

dnevna-490x391

Dnevna soba

Najbolje je da prostorija u kojoj porodica provodi najviše vremena bude neutralne boje, kao što je, na primjer, boja bijele kafe. To će doprinijeti harmoničnoj atmosferi u dnevnoj sobi. Preporučuje se, takođe, i boja kajsije, koja pojačava osjećaj uzajamne povezanosti i odanost među ukućanima, a doprinosi i aktivnijem društvenom životu.

Spavaća soba

Spavaća soba treba da bude udobna i mirna, ali i da pospješi romantiku. Zato je svijetloljubičasta vrlo prijatna za spavaću sobu, posebno jer može povoljno da utiče na ljude koji imaju problema s nesanicom. Ipak, nezaobilazna boja je ružičasta koja simboliše ljubav. Međutim, ne treba pretjerivati s ovom bojom, već se preporučuje da u roza boji budu detalji – prekrivači, jastučići…

Kuhinja i trpezarija

Za kuhinju je idealna svijetlija boja i što jače osvjetljenje. Najbolje je da trpezarija bude narandžasta s crvenim detaljima jer to pospješuje varenje i podstiče apetit. Crvena boja se mora koristiti umjereno, pošto može da izazove razdražljivost i nervozu.

Kupatilo

Bijela, plava i žuta idealne su boje za kupatilo. One donose svježinu i ukazuju na čistoću, što je za kupatilo vrlo važno jer se zna da je higijena “pola zdravlja”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.