Feng Shui: Pokrenite pozitivnu energiju kombinujući različite arome

jan 16, 2014 Feng Shui

Aromaterapija je drevna iscjeljiteljska metoda. Mirisi, prema feng šuiju, predstavljaju manifestaciju energije u prostoru u kojem se boravi, pa im se pripisuje ljekovitost zbog toga što mogu da aktiviraju pojedine segmente života.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Najvažnije je da dom miriše i odiše čistoćom jer ustajali i neprijatni mirisi stvaraju negativnu energiju. Veoma je važno da se prostor u kome se živi što češće provjetrava.

Hodnik

Smatra se da je miris bosiljka idealan za hodnik ili predvorje. Čak i u našem narodu postoji običaj da se grančice ove biljke postave kod ulaznih vrata da bi zaštitile ukućane od negativne energije. Ukoliko je riječ o uzanom i mračnom hodniku, preporučuje se miris mirte jer otklanja osjećaj tjeskobe.

Dnevna soba

Iako dnevna soba može odisati raznim mirisima, ne smije se pretjerivati pošto previše jak miris ili pomiješane različite arome mogu da guše i razdražuju. Za razliku od drugih prostorija, u dnevnoj sobi mogu da se postave aranžmani od svježeg cvijeća, aromatičnih svijeća ili voća. Pored narandže koja je nezaobilazna, poželjno je da soba u kojoj se provodi najviše vremena, miriše na bor, geranijum i lavandu. Geranijum je vrlo povoljan miris, posebno za ženske članove domaćinstva. Takođe, ovaj miris podstiče i na okupljanje porodice. Miris bora osvježava prostoriju, ali se ne preporučuje osobama s visokim krvnim pritiskom. Lavanda djeluje smirujuće na energiju kuće.

Spavaća soba

U snu, mirisi intezivno utiču na organizam i njegovu revitalizaciju. Miris ruže preporučuje se za spavaću sobu jer podstiče harmonizaciju partnerskih odnosa, a doprinosi zbližavanju usamljenih. Sandal je vrlo senzualan miris, smanjuje stres pa je posebno djelotvoran za osobe koje su napete, kao i za one koji imaju problema sa snom. Miris kamilice je poput sedativa, izuzetno prija nervno rastrojenim osobama.

Toalet

Za toalete najpovoljniji je miris limuna, kleke ili mente. Limun osvježava energiju, odlično dezinfikuje prostor i utiče na imunološki sistem. Nekoliko kapi mente možete dodati vodi u vodokotliću ili bilo gdje u toaletu kako bi podigli energiju u ovoj prostoriji.

Kancelarija

Za dobru radnu atmosferu, blagotvoran je miris đumbira, mandarine ili mente. Miris jasmina podstiče kreativnost, pa se preporučuje u slikarskim ateljeima.

Treba izbjegavati vještačke raspršivače jer su mješavina raznih mirisa i hemikalija koji loše utiču na zdravlje. Prirodni mirisi imaju prednost, naročito biljke. Saksije s nanom i bosiljkom na kuhinjskom prozoru, drvo limuna i narandže na terasi ili dvorištu, uticaće na pozitivne promjenu u domu. Opredijelite se za prirodne izvore mirisa kao što su ulja, svijeće, potpuri, svježe cvijeće ili voće.

Posebno se cijeni miris narandže u svakoj prostoriji. On djeluje osvježavajuće i podsticajno, uz to doprinosi da vašim prostorom struji pozitivna energija. Donosi živost, a povezuje se i s blagostanjem i vitalnošću.

Autor: Life Content

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.