Nekoliko Feng Shui savjeta za ljetnu sezonu

jul 2, 2017 Feng Shui

Ljeto je savršeno vrijeme za dubinsko čišćenje i resetovanje energije, jer je naš dom naša oaza. Takođe, ljeto je idealno vrijeme za dodavanje nekih Feng Shui elemenata u naš dom. 

Foto: Pixabay

Feng Shui je drevna kineska umjetnost i nauka koja se vrti oko prakse prostornog uređenja i orijentacije u odnosu na tok energije.

Prema Feng Shui principima, ljetna sezona je povezana sa elementom vatre koji je snažna i robusna jang energija. Ova energija prouzrokuje našu strastvenu i pokretnu stranu i inspiriše nas da budemo sigurni.

Feng Shui stručnjaci vjeruju da, iako ako stvorimo u domu preveliku količinu ove vatrene energije, to može učiniti da se osjećamo agresivno i nadraženo. Dakle, važno je da održimo ravnotežu.

Eksperti takođe vjeruju da je ljeto povezano sa našom energijom koja se fokusira na to kako nas drugi vide ili na “slavu i reputaciju”. To znači da je vrijeme kada smo svjesniji prepoznavanja i poštovanja koje želimo da dobijemo od onih oko nas.

Dio našeg doma koji je u skladu sa sektorom slave i reputacije prema Feng Shuiju je zadnja i srednja oblast naše kuće (u odnosu na ulaz).

Postavite dekor u crvenoj boji u ovom dijelu, čak i sveće u ovom području donijeće toplinu i “vatru”.

Uvjerite se da je sve organizovano tako da se energija može slobodno kretati.

Dodajte biljke kao što je bambus za finansijsko bogatstvo.

Postavite nagrade ili trofeje na vidno mjesto.

Dodajte kristale kako biste doveli kreativnost u svoj prostor.

Dodajte biljke koje čiste vazduh u atmosferu vašeg doma. Da biste svom domu dali svjež vazduh koji je potreban, pokušajte da dodate nekoliko bilajka koje će vaš prostor učiniti svježim. Ove biljke će takođe doprinijeti visokim nivoima kiseonika.

Pustite prirodno svetlo u svoj dom. Uverite se da vaš prostor ima puno prirodnog svetla, jer to može dovesti do pozitivne energije u vaš prostor.

Koristite vodene elemente. Ako fontanu ne možete da postavite u svoj dom pokušajte da postavite slike vode u ovom delu kuće kao što su slike vodopada, reke, itd. Kao što je voda čista i pokretna, takve će biti i vibracije vašeg doma.

Igrajte se kristalima. Viseći kristal u vašoj kući može da odražava svoj pun spektar boja kada je obasjan sunčevim zracima.

IZVOR: ŽENSKI MAGAZIN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.