Ogledanje odmah poslije buđenja izaziva stres?

feb 20, 2019 Feng Shui

“Vrata ka drugoj dimenziji”, kako mnogi nazivaju ogledala, važe za jak feng shui simbol. Stručnjaci za uređivanje enterijera navode da ona takođe vizuelno povećavaju prostor i da pozitivno djeluju na ukućane, osim, kako tvrde, ako su u spavaćoj sobi.

“Kada postavljate ogledala treba da povedete računa o lokaciji jer nepravilno smješten, taj predmet može negativno uticati na energiju ukućana”, savjetuju oni koji se bave uređenjem enterijera.

Stručnjaci takođe navode i da na zidove doma ne treba stavljati izlomljena ogledala, jer ona mogu poremetiti mir i balans.

“Ogledala treba postavljati na mračna mjesta, da bi podigla nivo energije i osvijetlila uglove.  Dobro je postaviti ogledalo blizu izlaza iz stana, zbog pogleda na sopstvenu figuru”, istakla je dizajnerka Laura Benko za portal spruce.com.

Benko objašnjava da, ako baš volite da imate ogledalo u spavaćoj sobi, treba da ga postavite na unutrašnju stranu vrata ormara ili negdje u uglu da se u njemu ne bi ogledao krevet.

“Pogled u ogledalo kada se budite može da izazove stres ili, ubuduće, neprospavane noći”, objasnila je Benkova.

Stručnjaci podsjećaju da prema drevnoj kineskoj filozofiji feng shui, u spavaćoj sobi nema mjesta za ogledalo i da se ogledala ne smiju postavljati okrenuta ka krevetu.

“Velika ogledala se ne preporučuju u spavaćoj sobi jer donose energiju elementa vode, a jak feng shui vodeni element u spavaćoj sobi može stvoriti takozvanu energiju tuge. Smatra se da tako postavljeno ogledalo iscrpljuje energiju tokom sna, i vjeruje se da remeti intimu”, naglašava dizajnerica.

U slučaju da je ogledalo sastavni dio plakara, stručnjaci savjetuju da se prije odlaska na spavanje, ono pokrije.

Izvor: rts.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.