Pet malih feng šui savjeta

jan 18, 2014 Feng Shui

Feng šui je drevna vještina koja za cilj ima stvaranje harmonije i ravnoteže u životnom prostoru, koji doprinose pozitivnoj energiji u životu. Iako pravila feng šuija mogu biti komplikovana, počnite od nekih jednostavnih, koji vam mogu pomoći da već danas imate organizovaniji i srećniji život.

feng šuji

U spavaćoj sobi

Krevet treba da bude pozicioniran između vrata i prozora. Izbjegavate da kačite nešto teško iznad kreveta i potrudite se da su vam vrata koja vode u sobu uvijek zatvorena, uključujući i vrata od ormana. Savjetuje se da u spavaćoj sobi uvijek imate tri ili devet biljaka, ako želite da poboljšate seksualni život.

Za radnim stolom

Ako ste leđima okrenuti vratima, vjerovatno nećete dobiti dovoljnu količinu pozitivne energije. Neka vam sto uvijek bude uredan, a pokušajte da uklopite boje poput ljubičaste. Crna boja poboljšava aspekat karijere i novca, kao i kreativnost. Obavezne su saksijske biljke, kao i fotografije porodice i dragih ljudi, ili bilo šta što vas podsjeća na njih.

U dnevnom boravku

Dnevni boravak treba da bude topla, otvorena prostorija koja oslikava vaš lični stil. Upotpunite je umjetničkim djelima, fotografijama ili sitnicama koje vam znače. Neka osvjetljenje bude što je svijetlije i prirodnije moguće.

U kuhinji

I u kuhinji su boje poput plave i ljubičaste, kao i biljke. U fokusu treba da bude šporet, i ostatak kuhinjskih elemenata bi trebalo da budu okrenuti ka njemu.

U kupatilu

Kupatilo je prostor za čišćenje tijela u uma, pa i ono treba da bude čisto i uredno. Koristite nježne nijanse, poput plave, koja prema feng šui principima posjeduje jin energiju i promoviše osjećaj smirenosti i opuštenosti.

Izvor: Life Content

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.