Sreća kreće iz kuhinje: Feng shui pravila za pozitivnu energiju

jun 29, 2018 Feng Shui

Vjeruje se da feng shui, drevna kineska vještina življenja i uređenja prostora, može unijeti ravnotežu i mir u naš život. Provjerite kako morate da uredite kuhinju prema pravilima te vještine ako želite život pun uspjeha, zdravlja, izobilja i sreće.

1. Izbacite iz kuhinje nepotrebne stvari. Riješite se svega što nikada ne koristite. Staro, oštećeno posuđe ili plastične posude i pokvareni kuhinjski aparati na vrhu su popisa stvari koje stvaraju nered u kuhinji, a uzročno-posljedično i nered u vašem životu. Iz frižidera redovno bacajte namirnice kojima je istekao rok trajanja.

2. Očistite šporet. Upravo on sadrži energiju prosperiteta i zato uvijek mora biti čist, a sve ringle i rerna ispravne.

3. Oslobodite prostor na frižideru. Magneti, razglednice, leci od dostave, popisi stvari koje morate napraviti – nered na frižideru i svaki pogled na njega stvara previše stimulacije zbog koje se osjećate rastreseno. Zbog toga posežete za hranom u frižideru čak i kada niste gladni. Skinite s frižidera sve ili ostavite samo par inspirativnih citata, a popise obaveza preselite na unutrašnjost vrata kuhinjskih elemenata.


4. “Sakrijte” kantu za smeće. Ne držite je otvorenu i nemojte je smještati unutar vidnog polja nego po mogućnosti ispod sudopera, u unutrašnjosti elementa ili u ostavi. Otvorena kanta u vidokrugu priziva nered i “smeće” u vaš život.

5. Napunite posudu za voće. Ona simbolizuje uspjeh i obilje, a držite je na očišćenom stolu ili bilo kojoj čistoj kuhinjskoj površini.

6. Pronađite mjesta za biljke. Teglice sa začinima, cvijeće ili bilo koje druge biljke po vašoj želji dobrodošao su kuhinjski dodatak jer unose pozitivnu energiju u vašu svakodnevicu.

7. Ne izbjegavajte boje. Što više boja, to bolje. Baš kao i biljke, boje su zadužene za unošenje i zadržavanje pozitivne energije u kuhinji, ali i u vašem životu.

Ukoliko pustite ovu muziku, za koju se vjeruje da sprječava negativnu energiju, uživaćete u čišćenju vašeg doma:

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.