Uz ova tri koraka bit ćete sretniji i imat ćete više samopouzdanja

by | 4 Jula, 2024

Većina žena nezadovoljna je barem jednim detaljem na sebi. Nezadovoljstvo vlastitim izgledom često se loše odražava na našu psihu, zbog čega bi bilo dobro da naučimo prihvatati i voljeti svoje tijelo

Nisko samopouzdanje dolazi do izražaja kad niste u stanju podnijeti kritike drugih ljudi ili teško vjerujete sebi i drugima. Međutim, svaki trenutak je nova prilika za poboljšati samopouzdanje. Nisko samopouzdanje mogu uzrokovati teški periodi u djetinjstvu, adolescenciji i odrasloj dobi poput odbačenosti od strane od vršnjaka, kritični skrbnici i slično.

Kako imati više samopouzdanja?

 #1 Ne skrivajte svoje tijelo iza široke odjeće

Široka odjeća nije nimalo laskava i u njoj sigurno nećete izgledati bolje. Nećete se osjećati bolje ako pokušate sakriti nedostatke iza široke odjeće. Trebate izabrati garderobu koja prati oblik vašeg tijela i dobro vam pristaje..

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Claire Rose Cliteur (@clairerose)

#2 Zapamtite da je svako od nas ponekad nesiguran

Sami sebi smo najveći kritičari i najbolje vidimo svoje nedostatke. Postaćete sigurne u sebe tek kad prihvatite svoje nedostatke i naučite se voljeti.

#3 Boostajte samopouzdanje

Bez obzira na to kako izgledate, ako se na vama vidi da ste nezadovoljne same sobom, veće su šanse da će i drugi imati slično mišljenje o vama. Samouvjerene žene vladaju svijetom, a samopouzdanje je puno privlačnije od dugih i vitkih nogu.

 

ljepotaizdravlje.ba

Instagram