5 odličnih načina za potpuni detoks kože

by | 27 Novembra, 2022

Koža trpi i šta god da radite, konzumirate ili čak i osjećate – osjeća i koža

Šta god da radite i šta god da konzumirate ili osjećate, odraziće se na vašu kožu. Bilo da, tokom dana, često konzumirate kafu, ili jedete dosta slatkiša, koža će osjetiti.

Ovo važi i za one koji trpe dosta stresa, ali i za one koji često izlaze i ostaju budni do kasno u noć. Dakle, koži je neophodna njega.

Isprobajte jednostavan detoks kože u pet koraka.

#1  Osnovna njega

Rutina je preduslov za zdravu kožu. Ukoliko ste pronašli preparate koji prijaju vašoj koži, ne odstupajte od njih. Zaštitite kožu preko dana, a u toku noći je adekvatno nahranite. Nakon nekoliko dana dnevne zaštite pomoću sredstava koja sadrže antioksidanse i faktor koji štiti od UV zračenja i noćne njege koja će hidrirati vašu kožu, postupno ćete videti promjenu. Koža će vam postati otpornija, njena struktura će se poboljšati i koža će vam biti sjajnija.

#2 Naparite lice

Deset minuta parenja lica će biti dovoljno da se vaše maske, kreme ili ulja za lice i serumi bolje upiju u kožu, a to je, ukoliko želite da vam koža bude svježa i otporna, ključno. Ovaj tretman možete da primjenite i sami kod kuće i to uz pomoću peškira i posude sa toplom vodom. Samo, naravno, budite oprezni.

Koje make up proizvode bi trebali izbjegavati nakon 50. godine?

#3 Dubinski očistite pore

Dva do tri puta sedmično obavezno maskom dubinski očistite lice. Ona će iz vaših pora izvući sve štetne materije i pripremiće ga za nastavak tretmana i adekvatnu njegu.

#4 Dajte koži da diše

Ukoliko ne morate, nemojte se šminkati. Koži je potreban odmor i potrebno joj je da diše.

#5 Hidrirajte kožu

Znamo da ste ovo čuli već milion puta, ali zaista jeste u pitanju korak koji ne biste smjeli da preskočite. Dakle, hidrirajte kožu, pijte dosta vode i obavezno nanosite kreme.

 

 

ljepotaizdravlje.ba

primipil / iStock / Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.