6 kozmetičkih proizvoda koje bi trebalo držati u frižideru!

by | 31 Avgusta, 2022

Kada su ljepota i njega u pitanju, težimo ka najboljim preparatima i tretmanima. No, nerijetko se desi da neke od kozmetičkih preparata ne čuvamo kako treba stoga nemaju potpuni učinak.

Većina nas nema običaj da kreme, gelove za lice ili ostale preparate odloži u frižider pored hrane, ali zapravo za određene proizvode to će obezbijediti da duže traju.

Ovaj način produžava rok trajanja preparata, a u nastavku donosimo koje kozmetičke preparate bi trebali držati u frižideru.

Prirodna kozmetika

Većina proizvoda danas sadrži konzervanse koji sprečavaju razvoj bakterija bez da se proizvod mora držati u frižideruu. Međutim, organsku ili prirodnu kozmetiku koja nema konzervansa od prvog otvaranja trebali biste držati u frižideru.

Krema za oči

Hladna krema za oči suzit će krvne žile zbog čega će se dotok tekućine u mekano tkivo smanjiti što znači da će krema uspješno riješiti natečenost očiju i podočnjake. Hladnoća također pospješuje i limfnu drenažu.

Pročitajte i… Sa svježom kožom u jesen: Napravite sami pilinge za lice i tijelo

Maska za lice

Maske za lice u gelu koje se koriste za hidrataciju i ublažavanje crvenila najbolje je držati u frižideru. Rashlađena maska suzit će kapilare i smanjiti crvenilo.

Proizvodi s određenim aktivnim sastojcima

Nakon što ih otvorite, proizvode koji sadrže retinol, vitamin C, peptide i hidrokinon držite na hladnoj temperaturi jer će se tako sačuvati čistoća i djelotvornost tih aktivnih sastojaka.

Proizvodi s metalnim aplikatorom

Neki beauty proizvodi imaju metalne aplikatore koji kada su rashlađeni poboljšavaju tretman. Naprimjer, gel za oči s metalnim roll-on aplikatorom.

Ruž i balzam za usne

Čuvani u frižideru, ruž i balzam za usne zadržat će oblik i neće se otopiti. Dogodi li vam se da ostavite ruž na radijatoru ili negdje drugdje na visokoj temperaturi te se otopi, stavite ga u frižider i za sat vremena će se stisnuti.

 

 

ljepotaizdravlje.ba

ljepotaizdravlje.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.