Alternativne ideje za francusku manikuru koje možete zatražiti ovog ljeta

by | 18 Juna, 2024

Nema manikure koja je klasičnija od francuske manikure, ali u vremenu kada se trendovi u nail artu mijenjaju brže nego što možemo skinuti lak s noktiju, nije iznenađujuće što se i french morao preobraziti kako bi ostao u koraku s vremenom

Da, 2024. godine sve je u vezi alternativne francuske manikure. Zaboravite na čiste bijele vrhove i neutralnu osnovu koje su definisale francusku manikuru kakvu svi poznajemo i volimo. Ove godine, vrhovi su preokrenuti, a nail artisti su se okrenuli minimalizmu kako bi nadahnuli mnoštvo kreativnih manikura. Od eksperimentalnih kombinacija boja do blijedih vrhova, najbolja stvar kod alternative francuske manikure je što su mogućnosti beskrajne.

U nastavku donosimo nekoliko najboljih izgleda koji će vas inspirisati da stvorite vlastiti pristup ovom trendu.

#1 Francuski fade

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sandra Khawaja (@sandrak.naglar)

Ako ste odani klasičnoj francuskoj manikuri, ovaj suptilni pristup stilu neće se osjećati kao velika promjena u odnosu na klasičan izgled. Također poznati kao baby boomer nokti, imaju isti bijeli vrh i nude bazu, ali umjesto oštro definisane linije koja ih razdvaja, boje se stapaju zajedno za ombré efekt.

#2 Dvostruki francuski manikir

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 2AM London (@2amlondon)

Koristeći dvije trake boja na vrhu umjesto jedne bijele, dvostruki francuski manikir pruža mnoštvo prilika za eksperimentiranje.

#3 Obrnuti francuski manikir

Okrećući francusku manikuru naopako, ova alternativa koristi boju na bazi nokta umjesto na vrhu, i to je iznenađujuće učinkovito.

#4 Ombré francuski

Ako vam je teško odabrati nijansu laka za nokte, ombré francuski je savršeno rješenje za svaku neodlučnost.

#5 Francuski uglovi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bryony Howell (@gelsbybry)

Ljepota alternativne francuske manikure je mogućnost eksperimentiranja sa svim aspektima klasičnog izgleda, uključujući oblik vrhova.

#6 Mikro francuski vrhovi

Jedan od najvećih trendova francuskih noktiju posljednjih godina, mali mikro francuski vrhovi nisu otišli nigdje.

#7 Nevidljiva francuska manikura

Nevidljiva francuska manikura koristi fine linije i prazan prostor na vrhu nokta umjesto boje. Ako želite izbjegavati bijelu, sleek crni izgled je minimalistički, a sve što vam treba je crni lak za nokte.

#8 Chrome francuska manikura

Metalik i chrome tonovi bit će veliki hitovi za ljeto 2024.

#9 Francuska créme manikura

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kanna Hayashi (@smile_kanna)

Butter nokti su svuda sada, pa ova jednostavna manikura na prvi pogled može izgledati kao klasični francuska, zapravo je stvorena upotrebom mekane žute boje.

ljepotaizdravlje.ba

Instagram