Boho frizure dominiraju ovo ljeto, donosimo 8 najboljih stilova koje možete isprobati

by | 18 Juna, 2024

Bilo je toliko nevjerojatnih trendova za kosu u 2024. godini, ali jedan je spreman da obori sve druge ovo ljeto – boho frizure. Povratak mode sedamdesetih godina na ulicama značio je da njezin uticaj na naše beauty rutine nije bio daleko iza, a novi stilovi su neosporno zavodljivi

Od dugih slojevitih frizura s razbarušenim šiškama i opuštenih pletenica do teksturisanih šiški ili bob frizura inspiriranih sedamdesetima, radost boho trenda leži u njezinoj nenametljivoj prirodi.

Boho frizure karakterišu mekani i zemljani izgled te obično uključuju dugačke valove, opuštene pletenice i pramenove koji okviruju lice. Ovaj stil prihvata prirodnu, neurednu estetiku i može uključivati elemente inspirirane prirodom, poput cvijeća ili zelenila tkanih u kosu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANDREA STEEN (@andreasteen)

Međutim, boho trendovi za kosu u 2024. godini manje su nježni u usporedbi s njihovim prethodnicima i istovremeno su savremeni i nosivi.

U nastavku donosimo neke od najvećih boho trendova za kosu koji će biti popularni ovog ljeta ali i kasnije.

#1 Dugi slojevi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sara Seward (@saratess)

Kada pomislimo na boho trendove za kosu, dugi slojevi vjerojatno su jedan od prvih izgleda koji nam padnu na pamet. Stil Halle Berry savršen je primjer postizanja tog prekrasnog boho osjećaja.

#2 Courtain šiške

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rio Sreedharan (@rio_hair)

Spajanje slojeva s courtain šiškama daje chic, nenametljiv izgled koji spaja boho s modernim. I nema sumnje da je to savršen spoj kao što pokazuju i Sabrina Carpenter s svojim valovima i šiškama koje su malo uvijene prema vani.

#3 Ukrasi za kosu

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A n a 🇩🇴 (@anaasmood)

Uključite metalne kopče i šale u pastelnim bojama ili minimalistički nakit za kosu kako biste dali savremeni dodir tradicionalnim boho cvjetnim dodacima.

#4 Boho pletenice

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hair MacGyver. (@nikkinelms)

Dok su tradicionalne boho pletenice opuštene i bezbrižne, moderni pristup uključuje pletenice koje imaju više definicije, ali i dalje održavaju opušten izgled.

#5 Opuštene frizure skupljene na vrhu glave

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christian Wood (@cwoodhair)

Frizure skupljene na vrhu glave ponekad mogu imati negativnu reputaciju zbog osjećaja zatvorenosti ili prevelike formalnosti, ali mogu se uklopiti i u boho trend. Kombinovanjem boho elemenata poput opuštenih pramenova ili pletenica s strukturisanom frizurom kao što su niske punđe možete stvoriti sofisticiran, ali opušten stil koji je prikladan za sve događaje.

#6 Glatke pletenice

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jenny Cho (@jennychohair)

Umjesto prozračnijih pletenica koje su postale karakteristične za boho stil, boho pletenice u 2024. godini dolaze i u glatkom stilu. Zamislite pletenice poput riblje kosti s glatkim završetkom.

#7 Svjetlucava tekstura

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jenny Cho (@jennychohair)

Boho trendovi za kosu u 2024. godini se sve više fokusiraju na prirodnu teksturu kose, ali ih obogaćuju proizvodima koji dodaju sjaj i smanjuju neposlušnost, pružajući tako dotjeraniji i savremeniji izgled.

#8 Retro frizure

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Linnéa Nordberg (@linneanordberg)

Postoje mnoge moderne frizure koje su suptilno inspirisane boho trendom, poput stila Suki Waterhouse iz sedamdesetih. Odaberite frizure poput šiški ili lob frizure uz nekoliko boho-inspiriranih stilskih elemenata. Ove frizure nude savremeni izgled dok omogućuju boho teksturu i lepršavost.

ljepotaizdravlje.ba

Instagram