Desert Sand je najprikladnija nijansa plave boje za ljeto

by | 17 Juna, 2024

Kada je Lana Del Rey stigla na Coachella nastup sve što smo mogli vidjeti bila je njena predivna, pješčano plava kosa kako leprša. To je bila velika transformacija za pjevačicu, koja je nedavno nosila čokoladno smeđu nijansu, i upravo je ta boja bila ono što smo željeli da započne ljetnu sezonu

Sama zvijezda nazvala je novu boju Desert Sand i nema boljeg opisa za tu specifičnu nijansu koja nije baš ni boja meda ali nije ni pšenično plava.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LANA DEL REY (@honeymoon)

Stvarno izaziva viziju sjedenja na pijesku tokom ljetne večeri, s limunadom u ruci i sunčanim naočalama u obliku srca. Najbolje od svega? Ne morate biti zvijezda Coachelle da biste to postigli. U nastavku saznajte sve što trebate znati o trendu i kako postići taj izgled.

Desert Sand plava

Bez obzira na osnovnu boju, nešto je u ljeto što nas tjera da idemo svjetlije i svjetlije. Dok nas je platinasta plavuša držala u šaci godinama, a 2023. godine ljeto je bilo vrijeme svijetlo plave Barbie, slavne osobe bile su spremne zagrijati stvari za 2024. godinu, a Desert Sand Lane Del Rey savršen je primjer prelaska iz hladne ledeno plave u sunce pustinje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dimitris Giannetos (@dimitrishair)

Desert Sand je doslovno Zlatokosa među tonovima plavuše. Smještena je u sredini plavog spektra, niti previše hladna niti previše topla. Tamnija je i suzdržanija od it plavuša s nježnim, maslinastim pramenovima, ali nije tako zlatna kao boja meda. U slučaju Lane Del Rey, nijansa je uključivala njezinu prirodnu baznu boju kako bi izgledala zaista prirodno, ali moguće je prilagoditi pramenove, sjene i tonove prema vašem željenom rezultatu i vašoj baznoj boji.

Kako postići izgled?

Plava boja obuhvata mnogo nijansi, ali svako može biti plavuša – samo trebate pronaći pravi ton. To je najbolje postići uz pomoć pouzdanog frizera koji će vam pomoći prilagoditi formulu prema vašim jedinstvenim podtonovima i izvući najbolje.

Ako, poput Lane Del Rey, prelazite s tamne boje na Desert Sand, trebat će vam strpljenja, jer može potrajati nekoliko odlazaka kod frizera da se postigne ova boja. Treba vremena da se sigurno dođe do savršene boje bez kompromitiranja zdravlja kose.

Ako već jeste plavuša, trebat će vam prilagoditi paletu boja na temelju vaše trenutne nijanse – platinaste, lavande, maslaca, karamel – i gdje želite biti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)

ljepotaizdravlje.ba

Instagram