Donosimo najveće trendove ovog ljeta kada su u pitanju nokti!

by | 15 Avgusta, 2022

Idealna sezona za igru bojama i designom, ljeto je ujedno i period kad je korisno posvetiti se detaljnijoj njezi noktiju. Profesionalne savjete smo potražili od Anite Bačić, nail tehničarke, edukatorice i vlasnice salona “Noctarica

Koji su najveći trendovi ovog ljeta što se tiče noktiju (boje, design, ukrasi)?

Ljeto 2022. donosi veliki naglasak na šarenilo. Koloristički eksperimenti koji podrazumijevaju različite boje pojedinačnih noktiju ili jednu boju u različitim nijansama na svakom noktu. Institut za boje Pantone je predstavio lila boju koja će dominirati cijelom godinom, profinjena nijansa koja daje nježan i samouvjeren izgled. Takođe, sve nijanse žute, od svijetloplave do kraljevskoplave, neintenzivna bijela. S obzirom da je naglasak na bojama, design ovog ljeta je decentniji, blage šljokice i detalji koji čine ove kombinacije boja neodoljivim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NoCtarica® (@noctarica)

Koji je idealan ljetni manikir za plažu, koji za izlaske, a koji za posao?

Idealna ljetna manikura za sve prilike je trajni lak. Izbori naravno zavise. Tako da za posao uvijek imamo nude boje, french s blagom podlogom, klasične crvene. Dok za plažu i izlaske french je u boji, jarke boje dolaze do izražaja i malo smjeliji prošarani nokti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NoCtarica® (@noctarica)

 Što se tiče njege noktiju ljeti, koji bi vaš savjet bio? Kako vi njegujete nokte?

Bez trajnog laka ne mogu da živim (smijeh). Naime, koristimo baze za trajni lak koje imaju vitaminski sastav, tako da ujedno hrane i ojačavaju prirodne nokte. Ne guli se i otporan je na mehanička oštećenja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NoCtarica® (@noctarica)

Pročitajte još…Biserni manikir Hailey Bieber je hit ovog ljeta, a evo kako postići ovaj look!

Čuvena rečenica mnogih dama jeste da bi nokte tokom ljetovanja trebalo „pustiti da dišu” bez gela ili gel-laka. Istina ili mit?

Nokat je mrtva rožnata struktura i nema nikakve potrebe da treba pustiti da on “diše”. A ujedno, hajmo reći “diše” jer mi nikako nokat ne možemo zatvoriti do kraja, uvijek nam ostaje korijen nokta. Veoma je važno naglasiti da kod obrade nokat se priprema sa granulacijama turpija prilagođen svakom tipu nokta. Gel ili gel-lak (trajni lak) služe za ojačavanje i štiti nokte od mehaničkih oštećenja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NoCtarica® (@noctarica)

Da li često sječenje zanoktica može da izazove njihov brži rast?

Nisam nikako za sjeckanje zanoktica kod kuće. Tako da klijentice uvijek molim da ne eksperimentišu same zato što se uvijek desi da se zasiječe previše kožice, dođe do povreda korijena nokta. Jednom mjesečno je sasvim bezopasno priuštiti sebi salonsku obradu kožica od strane profesionalnog lica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NoCtarica® (@noctarica)

Cijeli intervju pročitajte u našem ljetnom dvobroju i saznajte koja su Anitina top 3 omiljena proizvoda za ljeto!

Naša sagovornica Anita Bačić

ljepotaizdravlje.ba

Sanjin Hadžić, Dariia Chernenko/iStock via Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.