Donosimo nekoliko makeup trikova za djevojke s vrlo visokim čelom

by | 21 Septembra, 2022

Jeste li znali da je u srednjem vijeku visoko čelo bilo ideal ljepote i žene su si čak podizale i čupkale kosu uz rub čela kako bi im ono djelovalo što više.

I danas visoko čelo može izgledati vrlo atraktivno, imati pozitivne asocijacije te općenito povećati privlačnost. Ako vam visoko čelo ipak smeta ili ako ne želite dodatno naglasiti taj dio lica, s nekoliko jednostavnih trikova možete ga „sakriti“.

Naime, postoji nekoliko tehnika šminkanja koje vam mogu pomoći u tome, a ove četiri su najjednostavnije i zahvaljujući njima ćete najbrže doći do željenog efekta.

Popunite obrve

Ako želite da smanjite izgled visokog čela, šminkeri preporučuju da popunite obrve. Lijepo istaknute i popunjene obrve mogu vizuelno da smanje čelo.

Istaknite određene tačke vašeg lica

Isticanje određenih dijelova vašeg lica skrenuće pažnju sa čela. Istaknite bradu i jagodice. Ako su te oblasti blistave i privlačne, onda će privući više pažnje, a preporučuje se matiranje područja čela, kako ga ne bi isticala svjetlost.

Pročitajte i… Oporavak uljima nakon nadogradnje: Guste i duge trepavice dok trepnete!

Tehnike konture i bronziranja

Konturisanje je jedna od najboljih metoda za mršavljenje bilo kog dijela lica. Da biste napravili prirodnu sjenu oko linije kose, predlaže se da konturišete spoljne ivice čela, a zatim nanesete tamniju nijansu oko linije kose prije nego što pomiješate nijanse.

Nanesite malo rumenila

Rumenilo će pomoći da čelo izgleda manje, jer skreće pažnju sa čela na obraze. Smatra se da će nanošenje ružičastog rumenila na jabučice obraza i četkanje prema gore pomoći u smanjenju izgleda istaknutog čela.

 

ljepotaizdravlje.ba

Deagreez / iStock / Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.