Hidratantni sendvič tehnika je novi način njege kože!

by | 18 Septembra, 2022

“Hidratantni sendvič” tehnika naziv je za najnoviju rutinu njege kože sve popularniju u svijetu. A o čemu je zapravo riječ, otkrivamo vam u nastavku.

Već smo navikli da na Instagramu i TikToku skoro svakodnevno nailazimo na nove trendove u njezi kože, a najnoviji se odnosi na proces slojevitog nanošenja preparata za njegu kože.

Šta je hidratantni sendvič tehnika?

Najvjerovatnije ovaj trend potekao je sa Reddita. Cilj je da, nanošenjem preparata za njegu u slojevima, zadržimo vodu u koži i smanjimo transepidermalni gubitak vode. Stavljanjem lakših, vodenastijih proizvoda na vlažnu kožu, a zatim nanošenjem gušćeg preparata, ta voda se duže zadržava, omogućavajući hidratizovaniju i ljepšu kožu.

Tehnika nanošenja preparata se razlikuje za svaki dio lica

Za usne se preporučuje da navlažite usta vodom iz slavine, nanesete jednostavnu hidratantnu kremu, a zatim nanesete gust balzam. Ovlaživanjem usana dajete hidratantnoj kremi veću mogućnost da prodre u kožu. A zatim koristite nešto zaista “okluzivno” (ili sastojak koji smanjuje isparavanje vode), jer time dajete svojim ustima priliku da zacijele i upiju svu tu vodu.

Neki ljudi imaju akne, u tom slučaju ćete željeti da budete oprezni sa bogatom kremom jer ona može da pogorša stanje bubuljica. Ukoliko imate suhu kožu, vazelin bi mogao biti vaša nova noćna maska.

Pročitajte i… Oporavak uljima nakon nadogradnje: Guste i duge trepavice dok trepnete!

Najveće pravilo za ovu tehniku nege kože jeste da se pobrinete da nanesete svoju hidratantnu kremu na kožu koja je navlažena uz pomoć pumpice sa raspršivačem ili vodom iz slavine. Ako imate suhu kožu, možete dodati ulje za lice, a zatim nešto što je više kao melem, ali to zavisi od vašeg tipa kože.

Praćenje rutine nege kože hidratantni sendvič poboljšaće vaše iskustvo nege kože. Radeći ovo, zadržavate vlagu i omogućavate vašoj koži da bolje upije sve preparate. Naime, vlaženje lica pomaže pri prodiranju proizvoda.

 

ljepotaizdravlje.ba

JLco - Julia Amaral / iStock / Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.