Kako pravilno nanijeti okoloočnu kremu da bi imala efekta?

by | 14 Novembra, 2022

Budući da je okoloočno područje ujedno i najosjetljiviji dio lica te je koža na tom području najtanja, potrebna joj je i posebna njega, a može li posebnije od one koja ima specijalizirani proizvod samo za sebe?

Koža oko očiju mjesto je na kojem se pojavljuju prvi znakovi starenja. Sitne bore, tamni kolutovi, podočnjaci… Sve to dio je normalnog procesa starenja, koji se ipak može malo odgoditi. A ključnu ulogu u tome igraju kreme namijenjene području oko očiju, koje bi trebalo da počnete da koristite već u dvadesetima.

Odgovarajuća njega može odložiti pojavu prvih znakova starenja i za nekoliko godina. A važna je i njena pravilna primjena. Koža oko očiju je tanka i osjetljiva, pa je potrebno znati nekoliko zlatnih pravila pri nanošenju kreme na to područje:

#1 Ne pretjerujte s količinom

Žao nam je što vas moramo razočarati, ali ako pretjerate s kremom za područje oko očiju, vaše bore neće čudesno nestati preko noći. I ne samo da neće biti djelotvornija, već bi veća količina kreme lako mogla naštetiti očima. Kao i sa svakim drugim beauty proizvodom, umjerenost je ovdje od ključne važnosti, a preporučena količina kreme za područje oko očiju je otprilike veličine zrna graška.

#2 Ne razvlačite kožu

Kao što smo već spomenuli, radi se o jako osjetljivom području lica, pa kožu oko očiju nikako ne biste smjeli da razvlačite, ili grubo trljate, jer će to imati suprotan učinak i izazvati pojavu novih bora.

Kada je pravo vrijeme da započnete s anti-age kremama?

#3 Čuvajte kremu na odgovarajućem mjestu

Kremu za područje oko očiju trebalo bi čuvati na hladnom i mračnom mjestu, daleko od sunčevih zraka i drugih izvora toplote. A za maksimalnu učinkovitost najbolje bi bilo da je nakon svakog korištenja spremite u frižider.

#4 Dopustite koži da upije kremu

Kada namažete kožu oko očiju kremom, pričekajte par minuta prije nego preko nje nanesete šminku. Kada koža upije kremu, a za to je potrebno otprilike 3-5 minuta, i šminka će izgledati bolje i neće se taložiti u sitnim borama oko očiju.

 

ljepotaizdravlje.ba

JLco - Julia Amaral / iStock / Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.