Dehidrirana kosa: Elseve Hyaluron Plump linija će vam pomoći da riješite ovaj problem

by | 30 Aprila, 2022
Elseve Hyaluron Plump dehidrirana kosa njega

Elseve Hyaluron Plump je linija proizvoda specijalno dizajnirana za dehidriranu kosu!

Osjećaj dehidracije prvi je znak da kosa postaje oštećena. Budući da 16% žena navodi dehidriranu kosu kao jedan od najvećih problema svoje kose¹, u laboratorijima L’Oréal Paris provedeno je nekoliko kliničkih studija kako bi se na objektivan način utvrdilo koji mjerljivi kriterijumi ukazuju na dehidriranu kosu. Znakovi? Beživotne vlasi bez sjaja koje izgledaju iscrpljeno. Takav izgled karakterioše dehidrirane uvojke kojima je potrebna doza hidratacije.

Predstavljamo NOVU Elseve Hyaluron Plump liniju brenda L’Oréal Paris za dehidriranu kosu. Obogaćen hijaluronskom kiselinom, Hyaluron Plump pruža kosi dozu hidratacije koja traje 72 sata². Rezultati? Lepršava kosa, bujnog i zdravog izgleda, kosa koja je dva puta punija³, bez osjećaja težine. Trenutna hidrataciija, u trenu predivna kosa!

Elseve Hyaluron Plump Linija L'Oreal

Kako izgleda dehidrirana kosa?

Kosa koja je bez sjaja, kruta i gruba na dodir? To su neki od znakova dehidrirane kose. Vlasi kose kojima nedostaje hidratacija nemaju obim, živahnost i punoću, što dovodi do kose beživotnog, tankog, umornog i oštećenog izgleda. Čak i nakon upotrebe hidratizujućih proizvoda za njegu kose, dehidrirana kosa teško zadržava vlagu.


¹Quanti Hair Issues (novembar 2020.). Istraživanja L’Oréal Paris Consumer Market Insights u Francuskoj. | ²Instrumentalni test. | ³Instrumentalni test, šampon + balzam +
serum.

Hidratacija koja traje 72 sata. Režim za njegu kose sa intenzivnom hidratacijom

Elseve Hyaluron Plump, koji u proizvode za njegu kose uvodi hijaluronsku kiselinu, predstavlja inovativna naučna dostignuća koja primjenjuje L’Oréal Paris. Uz ovaj moćni hidrirajući sastojak u laganim, no visoko djelotvornim formulama, novi režim njege kose Hyaluron Plump osmišljen je posebno za dehidriranu kosu. Ova linija sastoji se od 4 hidratizujuća proizvoda – šampon, balzam i maska za dehidriranu kosu, kao i serum bez ispiranja za vraćanje punoće dehidriranoj kosi s 2% njegujućeg sistema s hijaluronskom kiselinom – ova linija proizvoda vraća punoću dehidriranoj, beživotnoj kosi bez sjaja, uz pomoć 72-satne hidratacije¹, koja kosi istog trena vraća vitalnost i lepršavost.

Napredna hidratantna formula

Hijaluronska kiselina jedan je od zlatnih standarda hidratacije. Njene karakteristike mogu koristiti i koži i vlasištu jer ona smanjuje dehidraciju i osnažuje barijeru kože, što pomaže u njezi osjetljivog vlasišta. Kada je riječ o kosi, na dugoj, suhoj, krhkoj ili lomljivoj kosi kutikula vlasi postaje oštećena, te vlasi više nisu zaštićene od vanjskih agresora.

Iako hijaluronska kiselina ne može prodrijeti u vlas, njen prirodan afinitet prema kosi znači da se može obaviti oko oštećenih vlasi. Na taj način hijaluronska kiselina služi kao njegujući sastojak za hidrataciju koji olakšava raščešljavanje.

Ultimativni ritual hidratacije za oporavak dehidrirane kose

Plump Hidratizujuća rutina za njegu kose proizvodima iz linije Hyaluron Plump trenutno transformiše dehidriranu kosu i čini je punijom, živahnom i sjajnom bez osjećaja težine.

Korak 1 – Čišćenje

Elseve Hyaluron Plump sampon LOreal

Šamponom za dehidriranu kosu za 72-satnu hidrataciju¹.

Ovaj kremasti šampon savršen je za svakodnevno pranje kose, tokom čišćenja obavija kutikulu i hidriranjem vraća punoću svakoj vlasi kose. Ako se upotrebljava zajedno s regeneratorom iz iste linije, omogućava dugotrajnu hidrataciju koja traje do 72 sata¹, a kosu čini sjajnijom, revitaliziranom i pruža 10x više hidratacije¹, bez osjećaja težine.

Korak 2 – Njega

Elseve Hyaluron Plump balzam L'Oreal

Balzamom za dehidriranu kosu za 72-satnu hidrataciju¹.

Ovaj balzam je kremaste teksture i može se upotrebljavati svakodnevno za raščešljavanje kose. Kada se koristi u kombinaciji sa šamponom, održava kosu hidriranom puna 72 sata¹. Njegova inovativna formula čini kosu sjajnijom, elastičnom, i pruža 10x više hidratacije¹, bez osjećaja težine.

Korak 3 – Intenzivna hidratacija

Elseve Hyaluron Plump maska L'Oreal

Maskom za dehidriranu kosu za 72-satnu hidrataciju¹.

S formulom namijenjenom upotrebi 1-2 puta sedmično, ova maska pruža intenzivnu hidrataciju i savršena je za one trenutke kada je vašoj kosi potrebna dodatna doza hidratacije. Kada se nanosi na čistu, mokru kosu, gelasta tekstura maske trenutno obavija kosu hidratacijom i popunjava vlas kose. Ona pruža kosi 10x više hidratacije¹ tokom 72 sata¹, bez osjećaja težine.

Korak 4 – Zaštita

Elseve Hyaluron Plump Serum L'OrealElseve Hyaluron Plump Serum L'Oreal

Serumom bez ispiranja za vraćanje punoće dehidriranoj kosi s 2% njegujućeg sistema s hijaluronskom kiselinom.

Ovaj tekući serum mliječne teksture, koji se ne ispire, može se svakodnevno upotrebljavati na mokroj ili suhoj kosi. Njime se kosi intenzivno vraća hidratacija, a vlas kose preoblikuje se i popunjava. Kada se upotrebljava zajedno sa šamponom i balzamom iz ove linije, kosu čini 2x punijom². On trenutno popunjava svaku vlas kose za 9% i pruža kosi 10 x više hidratacije koja traje 72 sata³.


¹Instrumentalni test. | ²Instrumentalni test, šampon + balzam + serum. | ³Instrumentalni test nakon korištenja seruma.

Ova linija odiše savremenim voćnim mirisom u kojem se stapaju cvjetne note i slatka vanilija, a on traje 72 sata. Kosa je njegovana, hidratizovana i miriše predivno.

GIVEAWAY!

L’Oréal Paris obradovaće jednu čitateljicu poklon-paketom u kojem su proizvodi iz Elseve Hyaluron Plump linije!

Više informacija o darivanju naći ćete na našem Instagram profilu!

ljepotaizdravlje.ba

PR

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.