Nekoliko stvari koje biste trebali znati prije odlaska u frizerski salon

Ako ste među onima koji u frizerski salon dođu sa svojim zamislima, prije nego namaštate šta želite pročitajte šta bi frizeri voljeli da znate...

by | 16 Aprila, 2021

Globalni ambasador marki poput L’Oreal Professional i GHD, frizer Adam Reed sastavio je popis od pet ključnih stvari za koje bi svaki frizer volio da ih njegovi klijenti znaju:

Ne šišajte se sami

Klijente često zanima mogu li se sami ošišati, a Adam kaže kako je odgovor negativan i nikako to ne preporučuje. – Ni mnogi profesionalci to sebi ne mogu dobro napraviti – dodao je.

Frizeri zlata vrijede

Adam kaže kako nema ništa loše u tome da svoju kosu prepustite mami, prijateljici ili nekom trećem, ali da nigdje nećete dobiti onaj sjajan osjećaj i svjež izgled kao u frizerskom salonu.

Ne vjerujte svemu što vidite na Internetu

Većina ljudi inspiraciju dobija  od poznatih osoba, modela ili slika koje vide na društvenim mrežama. Iako je ovo najlakši način da frizeru objasnite šta želite, trebali biste se prije posavjetovati s njima o održavanju te frizure. – Mnogi poznati koje često viđate s drugom frizurom imaju perike, a promjena boje kose je skupa i vjerovatno želite da vam traje duže. Osim toga treba je i održavati kvalitetnim proizvodima – objasnio je Adam.

Vjerujte svom frizeru

– Znamo šta radimo i proveli smo godine postajući stručnjaci – zaključio je Adam za Mirror.

24sata.hr

okskukuruza/Getty Images via Guliver

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.