Savršeno oblikovana kosa bez upotrebe fena

apr 3, 2021 Kosa

Ako ste ikada previše približili fen uz glavu, ili ste ga držali predugo na jednom mjestu, neminovno ste osjetili skoro nepodnošljivu vrelinu vazduha. Ipak, to vas nije spriječilo da nastavite s feniranjem iz dana u dan.

Učestalo i dugo sušenje kose na ovaj način narušava spoljašnji omotač dlake (kutikulu). To, takođe, rezultira isušivanjem, gubitkom sjaja, elastičnosti, kao i krhkošću vlasi.

Ali, da li je moguće imati savršeno oblikovanu kosu i bez upotrebe fena?

Naš odgovor glasi – moguće je! Vrijeme je da isključite fen i istaknete prirodnu teksturu svoje kose! No, najprije utvrdite da li je vaša kosa – kada je suha (bez obzira na njenu teksturu) – tanka i meka, ili oštra, a potom primijenite uputstva eksperata…

Ako je vaša kosa meka…

Uvećajte volumen prirodno sušene kose (na vazduhu) tako što ćete je prethodno dva puta šamponirati, nanijeti regenerator samo na krajeve, te utrljati neko blaže sredstvo za styling koje ne sadrži ulje. Potom spustite glavu, zabacite kosu i blago je povremeno protresite tokom sušenja. Na taj način, spriječićete sljepljivanje pri korijenu.

Ako je vaša kosa oštra…

Prilikom sušenja kose ovog kvaliteta, poenta je da spriječite prekomjeran volumen koji onemogućava željeno oblikovanje, kao i sušenje i iskrzan izgled vlasi. Šamponirajte kosu samo jednom, nanesite regenrator od korijena do vrhova, a potom primijenite kombinaciju styling preparata s blažim stepenom učvršćivanja i uljanog sredstva za obuzdavanje i omekšavanje vlasi. Ne dodirujte kosu tokom sušenja, jer ćete – u suprotnom – narušiti prirodnu teksturu i formu talasa i kovrdža.

Još nekoliko korisnih trikova…

Ako niste oduševljeni prirodnom teksturom svoje kose, ovi jednostavni trikovi mogu vam pomoć da postignete željeni stil, i to takođe bez sušenja fenom.

Generalno pravilo: Što su vikleri veći, kosa će biti više ispravljena.

Za naglašavanje teksture ravne kose, preporučuje se vezivanje dvostrukog čvora – jednog na vrhu glave, drugog u potiljačnom dijelu.

Za više volumena i talasasti izgled, odvežite kosu kada se u potpunosti osuši.

lepotaizdravlje.rs

EdwardDerule / iStock via Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.