Ulje čajevca za regeneraciju i zdravlje kose

okt 23, 2020 Kosa

Ulje čajevca je već stotinama godina unazad dio istočnjačke kulture, poznato je po svojim ljekovitim svojstvima, a u kozmetičkoj industriji najčešće se koristi u proizvodima za njegu kose. 

Kakvo je dejstvo ulja čajevca?

Njegovo osnovno svojstvo je efikasna borba protiv bakterija i gljivica. Snažan i prirodan sastojak odličan je za osjetljivu kožu i vlasište. Oštećeno vlasište može da bude jako osjetljivo i da doprinese pojavi peruti, svrabu i ranama. U tim slučajevima nerijetko dolazi do pojave gljivičnih infekcija. Ulje čajevca se vrlo učinkovito bori sa ovim problemima.

Najbolji način za korištenje ulja čajevca?

Ulje čajevca je najefikasnije kada se koristi u kombinaciji sa blagim šamponima za kosu. Ovakav korak treba da postane vaša rutina, kada je njega kose u pitanju, odnosno “faza čišćenja”. Iako je prvi fokus na vlasištu, ulje čajevca se može koristiti i duž vlasi kao balzam za regeneraciju kose. Kada se redovno upotrebljava, ono eliminiše perut, pospješuje rast kose i sprječava nakupljanje suvišne masnoće na vlasima.

Da li postoje nuspojave prilikom upotrebe ulja čajevca?

U suštini ako se lokalno koristi, ulje čajevca je potpuno bezbjedno. Ističemo da se ni u kojem slučaju ne smije koristiti oralno, jer ima toksično dejstvo, te ga je potrebno držati van domašaja djece. Takođe ukoliko na koži postoji crvenilo, peckanje, ubodi i sl, treba izbjegavati korištenje do suzbijanja simptoma. Takođe, vrlo je važno koristiti svježe ulje čajevca, posebno na vlasištu kose, jer ako ulje oksidira postoji mogućnost itiracije. Znaćete da je oksidiralo po jakom mirisu.

Izvor: magazin.novosti.rs/Foto: Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.